De Uithof in Den Haag was  van 21 tot en met 24 februari 2019 het toneel voor de Challenge Cup en het Nederlands kampioenschap kunstrijden. De Challenge Cup is een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de senioren de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten.

Voor de Nederlandse deelnemers stonden ook de nationale titels op het spel. De beste Nederlander in iedere categorie wordt Nederlands kampioen.

In nationale selectiewedstrijden en internationale ISU wedstrijden hebben de rijders de benodigde punten bij elkaar gereden om zich te kwalificeren voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

In de categorie Advanced Novice (veld van 24 rijdsters)  reed Tilburgse  Julia van Dijk (13) twee sterke küren  met triple sprongen die goed waren voor  een puntentotaal van  87,24  en de 2e plaats op het podium.  In de Challenge Cup eindigde zij in het internationale veld op een mooie 9e plaats. Julia  rijdt het eerste jaar Advanced  Novice en kan volgend  seizoen  doorstromen naar  de Junioren.