TILBURG – Henk Aertsen (73) was 33 jaar geleden als toenmalig TRR-bestuurslid mede-grondlegger, in samenwerking met voetbalclub SARTO, van de Kruikenloop. De geboren Tilburger is vanaf 2009 vanuit een neutrale positie sport-directeur van de immens populaire Kruikenloop, voor veel deelnemers de sportieve start van het Carnavalsfeest in Tilburg.

Komende zaterdag – 2 maart – stopt Henk Aertsen na de finish van de laatste deelnemer en prijsuitreiking met zijn werkzaamheden voor de Kruikenloop. Henk Aertsen met een brede glimlach; “Ik ga ervan uit dat na 33 edities mijn rol wordt overgenomen door andere mensen die dezelfde passie hebben als ik om elk jaar van de Kruikenloop een succes te maken. De Kruikenloop dankt zijn succes vooral aan de enthousiaste deelname van zo’n duizend merendeels verklede deelnemers in combinatie met de samenwerking tussen Sarto en TRR. Ik kijk vooral met trots terug naar de afgelopen jaren maar was daarnaast slechts een onderdeel van het sportieve geheel.”

Het startschot van de Kruikenloop valt zaterdag om 11:11 uur op de Gilzerbaan, de finish is op het terrein van Sarto waar tevens de prijsuitreiking plaats vindt.