De Warandeloop Tilburg staat dit jaar gepland in het weekend van 20, 21 en 22 november. Door alle ontwikkelingen rondom COVID-19 is nog niet duidelijk of een dergelijk groot evenement doorgang kan vinden. Vooralsnog lijkt het er op dat er vanaf 1 september weer mogelijkheden zijn.

Uiterlijk juli valt de beslissing of er vorm kan worden gegeven aan het driedaags evenement. Natuurlijk zal iedereen daarna zo spoedig mogelijk op de hoogte worden gebracht.

Stilstaan doen we tot die tijd natuurlijk geen van allen. Zie hieronder enkele initiatieven die in deze ongewone periode ontwikkeld zijn.

Virtuele hardloopkalender
Zonder wedstrijden om voor te trainen, kan het lastig zijn om gemotiveerd te blijven. Hoewel evenementen voorlopig niet kunnen plaatsvinden, zijn er genoeg virtuele initiatieven die dit gat opvullen. Bij een virtuele hardloopwedstrijd loop je waar en wanneer je wil, op afstand maar toch samen. Op de website www.hardlopen.nl vind je de virtuele hardloopkalender met tal van initiatieven.

Global Running Day 3 juni 2020
Hoe de hardloopwereld er woensdag 3 juni ook uitziet: dat de hardloopschoenen aangaan, is een zekerheid! Dat er op 3 juni massaal over de hele wereld (virtueel of niet) wordt hardgelopen, is een feit! Het maakt niet uit hoe hard je loopt en hoe ver je loopt: iedere kilometer telt. We zijn alleen, maar tóch samen en op 3 juni vieren we dat een beetje extra. Meer info hierover op deze LINK.

Nog meer goede initiatieven
Naast de genoemde activiteiten zijn er natuurlijk heel veel geweldige en creatieve initiatieven ontwikkeld in de vorm van virtuele of echte -individuele hardloopactiviteiten in een 1,5 meter samenleving. Veelal met de steun aan een goed doel.
Denk hierbij o.a. aan: