Coach Dirk Sparidans en de staf van de dames uit Tilburg hebben hun selectie voor Topdivisie seizoen 2020-2021 weer uitgebreid. Na het vertrek van spelverdeelster Maartje van Gestel en passer-loper Femke Severijns zijn deze posities weer ingevuld. 

Voor de positie van spelverdeelster is Tess Bekkering aangetrokken. De 27-jarige Bekkering heeft haar roots liggen in Tilburg, waar ze bij VC Sarto in het eerste damesteam heeft gespeeld. Bekkering kwam vorig jaar uit bij Laudame Financials/VCN waar ze als spelverdeelster bij het eerste damesteam uit Capelle aan den IJssel uitkwam in de topdivisie.

Als passer-loper komt de 28-jarige Jitske Lagarde over 1e divisionist VC Velden. Lagarde speelde daarvoor bij Peelpush dames 1 en 2, waar ze bij het eerste damesteam eredivisie ervaring heeft opgedaan.  

Daarnaast sluit Anneloes Blaeser weer aan bij de damesselectie uit Tilburg, nadat ze afgelopen seizoen een wereldreis heeft gemaakt. De 24-jarige Blaeser zal het team komen versterken op de diagonaal positie.  

Buiten deze drie nieuwe speelsters is de selectie van coach Sparidans nagenoeg compleet, naast Jitske staan passer-lopers Paula Schellekens, Kim van de Boorn en Daniëlle Remmers. Aukje van Loon zal samen met Tess de spelverdeling verzorgen.
Voor de midden positie Lotte den Exter, Finke van der Markt en Veerle Majoor-Mekking. Majoor-Mekking werkt aan haar revalidatie. De diagonaal positie zal worden ingevuld door Anneloes en Loni Wissink. Floor van den Nieuwenhoff neemt de libero positie voor haar rekening.

Sparidans ziet volgend seizoen met vertrouwen tegemoet met zijn topdivisie waardige team. Hij is nog op zoek naar een nieuwe speelster voor de middenpositie. Speelsters die na het lezen van bovenstaand bericht interesse hebben kunnen contact opnemen met Dirk Sparidans of teammanager Jan Westland via managerd1@volleytilburg.nl

Bron tekst/foto: Volley Tilburg.