TILBURG 21 oktober 2019,

De voorzitters Mark Olieslagers en Gerrit Jan Hop van respectievelijk TWC Pijnenburg en IJsclub Tilburg, boden vanavond hun petitie aan aan de Tilburgse burgemeester Theo Weterings.

Hiermee roepen ze raadsleden en wethouder op om ervoor te zorgen dat het College van B en W dit jaar nog duidelijkheid verschaft over de gemeentelijke bijdrage aan het plan voor een vernieuwd wielerparcours. Dat is dan een jaar na de toezegging van de vorige wethouder Sport. Daarbij is het goed aan te geven dat de gereserveerde € 125.000,00 voor asfalteren al in 2020 ingezet zou kunnen worden om een deel van het plan te verwezenlijken.

Realisatie van een vernieuwd parcours zal niet alleen aan de vaste gebruikers en ongebonden sporters een enorme impuls geven. Ook professionele partijen als de schaats – wielerploeg van Jumbo-Visma, die Tilburg als vestigingsplaats overwegen, zullen zeker de vernieuwing van het parcours mee laten wegen in de besluitvorming. Voorwaar een uitstraling waar wij als Tilburgers trots op moeten zijn. Na 16 maanden is er nog steeds geen duidelijkheid en dat is voor de vrijwilligersorganisaties erg frustrerend. Ze hopen snel  meer duidelijkheid te verkrijgen.

 

Klik op de eerste afbeelding om de serie in een slide-show te bekijken: