Afgelopen zaterdag stond in de strijd in de 1e Divisie de voorlaatste wedstrijd op het programma. Volley Tilburg bekleedde voor aanvang samen met Sliedrecht een gedeelde eerste plaats en ontving thuis de bijna-hekkensluiter Inter Rijswijk.

Op papier had en mocht de thuisploeg niet(s) (te) verliezen maar dit pakte anders uit. Met in de basis spelverdeelster Aukje van Loon was Volley Tilburg in de eerste set tot 18-15 de baas. Een time-out van Rijswijk en een wissel aan Tilburgse zijde deed de set  kantelen. Rijswijk wist langszij te komen tot 19-19 en door diverse foutjes van Volley Tilbur ging de setwinst met 23-25 naar Rijswijk.

De tweede set vertoonde een soortgelijk verloop tot 11-11 waarna Tilburg de regie nam. Door een goede servicebeurt van Anneloes Blaeser werd het 20-13 en na een paar kadootjes van de gastploeg kon Tilburg deze set op hun naam schrijven: 25-18. De derde set vertoonde aan Tilburgse zijde een scala aan afwisseling in de aanval, knap verdedigingswerk en meer servicedruk met als beloning 25-19. In de laatste set kwam Rijswijk er niet meer aan te pas, 25-14 en daarmee was de 3-1 winst voor de Tiburgse dames.

Inmiddels had  directe concurrent Sliedrecht zijn kampioenschapshuiswerk beter gemaakt: 4-0. Daarmee staat Volley Tilburg op de 2e plaats met 1 punt minder. Volgende week strijden de beide ploegen tijdens hun eigen beslissende wedstrijden om de hoogste eer.

Door: Mariëtte van der Meijden