Huizen, 26 september 2020 

Zo. Het dieptepunt. Dat kan je dit seizoen maar beter gehad hebben. Dat zullen de speelsters van Volley Tilburg Dames 1 gedacht hebben na afloop van de met 3-0 verloren wedstrijd tegen PDK Huizen.  

Kansloos was het. Zonder overtuiging, zonder lef, zonder servicedruk. En zonder de hondstrouwe eigen aanhang. Die zat thuis de livestream te bekijken vanwege de door het coronavirus beperkte capaciteit van de Prima Donna Kaas Arena in Huizen. Fans wilden het risico niet lopen om onverrichter zaken huiswaarts te moeten keren omdat de beschikbare stoeltjes bij aankomst allemaal al bezet waren. Terwijl overigens tijdens de wedstrijd bleek dat in de zaal waar maximaal 25 toeschouwers in mochten, nog wel plek was. 

De thuiskijkers zagen al snel hoe het een van Tilburg-zijde foutenfestival werd. De overtuiging die bij de Brabantsen ontbrak, was er bij de thuisploeg wel. Tilburg begon de wedstrijd met Lotte den Exter en Finke van der Markt op midden, Loni Wissink op diagonaal Aukje van Loon als setter, Floor van den Nieuwenhof als libero en Paula Schellekens en Kim van den Boorn als passer-lopers. In de eerste set vluchtten de coaches Dirk Sparidans en Dennis Gelissen al bij een 10-5 achterstand in een time out. Maar de opgelopen vijf punten achterstand werd niet meer ingehaald: 25-19. 

Set twee werd voor Volley Tilburg Dames 1 een ware tranentrekker. Met de 25-11 werd het een pak slaag van jewelste. Even leek set drie de ommekeer. Sparidans had met diagonaal Anneloes Blaeser op passer-loper een truc uit de hoge hoed getoverd om meer aanvalskracht aan het net te krijgen. Met de 3-6 voorsprong was er weer beleving in de Tilburgse formatie te zien. De vreugde was echter van korte duur. Bij 10-9 had PDK de voorsprong weer genomen. Het bleef lang stuivertje wisselen maar de 16-17 was de laatste voorsprong voor Tilburg. PDK kreeg vleugels en vloog naar de 25-21 en daardoor verdiende 3-0 winst.  

Volley Tilburg Dames 1 stond vijf kwartier na de eerste service van de wedstrijd beteuterd met lege handen te kijken.  

Komende zaterdag staat de om 18.00 uur de eerste thuiswedstrijd op het programma.