Willem II heeft zondagmiddag het eerste thuisduel in de competitie winnend afgesloten. Na een 0-0 ruststand, trok Willem II in de tweede helft alle registers open en werd Heracles Almelo met 4-0 verslagen. Vangelis Pavlidis (2x), Görkem Saglam en debutant John Yeboah waren de doelpuntenmakers. Met 3904 aanwezige toeschouwers was het Koning Willem II stadion als gevolg van de corona-maatregelen ‘uitverkocht’. 

De beginfase van de wedstrijd kenmerkte zich door veel balverlies aan beide kanten. De Heraclieden speelden bovendien heel compact, waardoor het voor de Tricolores moeilijk was om hier doorheen te voetballen. Daarnaast was Heracles via de razendsnelle Delano Burgzorg razendsnel in de omschakeling. Attent keeperswerk van Robbin Ruiter voorkwam dat de gasten echt gevaarlijk konden worden. Ook aan de andere kant van het veld waren de kansen spaarzaam. Een volley van Ché Nunnely en een afstandsschot van Derrick Köhn, waren de enige hoogtepunten.

Ban gebroken 
Aan het begin van de tweede helft bracht trainer Adrie Koster twee wijzigingen aan. Nunnely en Köhlert werden door Driess Saddiki ende debuterende John Yeboah vervangen. De dubbele wissel had direct effect. Pavlidis schoot na een goede individuele actie van afstand diagonaal in de rechterhoek binnen: 1-0.

Drie treffers in zeven minuten 
Amper vijf minuten later werd de score verdubbeld. Pavlidis werd de diepte in gestuurd, gaf de bal breed en zag Saglam rustig de 2-0 binnentikken. De supporters waren nog niet uitgeklapt of Yeboah luisterde zijn debuut met een doelpunt op. Vanaf rechts dribbelde hij het zestienmetergebied in en schoof de bal buiten bereik van Janis Blaswich in de rechterhoek: 3-0. Maar liefst drie treffers binnen zeven minuten!

Oogstrelend voetbal 
Trainer Frank Wormuth reageerde door maar liefst vier spelers tegelijkertijd te wisselen. Het mocht weinig baten. Heracles werd zoek gespeeld en de ene fraaie aanval werd door de volgende opgevolgd. De Tilburgse voorhoede trakteerde het publiek op oogstrelend voetbal. Saglam raakte de lat en schoten van Pavlidis en Yeboah gingen naast het doel. In de slotfase volgde nog een doelpunt volgens het spreekwoordelijke boekje. Mike Trésor slalomde door de Almelose verdediging en gaf de bal aan de vrijstaande Pavlidis. Die aarzelde geen moment en schoot de bal laag in de linkerhoek: 4-0.

Door de riante overwinning tankte Willem II vertrouwen en kan toegeleefd worden naar de UEFA Europa League-kwalificatiewedstrijd tegen Rangers FC.

Klik op de eerste afbeelding om de serie in een slideshow te bekijken: