Afgelopen zaterdag stond onze tweede thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma met als tegenstander opnieuw een promovendus, namelijk Havoc DS1 uit Haps. Tijdens de voorbespreking werd iedereen op scherp gezet met een goede videoanalyse, het plan was er, de energie was er:  Tijd om volle bak te gaan knallen! 

Het eerste fluitsignaal klonk en onze mini van de week Miek zette de toon met een loeiharde service. Tijd voor power! We begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Er werd aan beiden kanten hard gewerkt voor alle punten maar we werden goed onder druk gezet door het spel van de meiden van Havoc. Door tactische balletjes hier en daar, weinig eigen fouten en een goede servicedruk van de tegenstander moesten wij echt zoeken om ons eigen spel te gaan spelen. Ondanks dat we mooie dingen lieten zien, waren we niet constant genoeg om de winst naar ons toe te trekken en zo verloren we de eerste set met 22-25.  

We voelden allemaal dat er veel meer in zat dan er nu in de eerste set uitkwam. Gretig begonnen we dan ook aan de tweede set. Door deze gretigheid ontstonden er veel lange rally’s waar we energie uit haalden en op deze manier trokken we de set naar ons toe met een overtuigende 25-19 als resultaat. 1-1, de stand is weer gelijk getrokken. Set 3 leek eigenlijk grotendeels op set 1 en 2; Met veel mooie rally’s en hard werk gingen beide teams gelijk tegen elkaar op. Aan de ene kant onze hard geslagen aanvallen, aan de andere kant het tactische spel van de meiden van Havoc. Tot het eind toe bleven we aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk bij de big points wisten we de set opnieuw niet naar ons toe te trekken waardoor we deze met 24-26 verloren. 1-2 voor Havoc. 

Tijd voor een vijfsetter denk je dan! Bij iedereen werd opnieuw de tactiek even scherp gezet en de energie herladen. Met een lekkere service serie van onze jarige Famous startten we steady aan deze set. Er kwam meer vertrouwen in ons eigen spel, de punten werden volle bak gevierd en dat was op de koppies van Havoc ook te zien. Ondanks dat we op het einde van de vierde set toch nog wat puntjes lieten liggen, bleef het vertrouwen dat wij deze set gingen pakken en dat deden we dan ook met 25-22. 

De tank van Havoc was een heel eind leeg en daar profiteerden wij van in de vijfde set. Met de energieke deuntjes van onze enige echte DJ Meike trokken we dan ook de laatste set met 15-11 naar ons toe. Een wisselende wedstrijd met twee hardwerkende teams en lange rally’s waarin wij met 3-2 als winnaar uit de wedstrijd kwamen. Ons overheersende gevoel is echter dat wij echt nog niet op ons oude niveau zijn en dat moeten we terug zien te vinden. We weten dat er meer in zit en de komende 3 weken hebben we dan ook alle tijd om weer hard aan het werk te gaan met z’n allen zodat dit terug is te zien in de volgende wedstrijden! Graag zien we jullie als trouwe supporters terug op 2 november, tegen VCN in Capelle aan den IJssel! 

© Foto: Volley Tilburg