Na het verlies van vorige week op Budel hadden de Dames echt wel wat recht te zetten. Vol goede moed een strak strijdplan en positieve vibe betraden de Tilburgse meiden het veld (10 minuutjes later dan gepland, het net moest goed gehangen worden) met de starting six: Kim en Femke op de passer loper, Finke en Lotte op midden, Loni op dia, Aukje op spelverdeling en Floor als libero. 

Set 1 verliep eigenlijk vrij soepel. Volley Tlburg speelde met vertrouwen en iedereen voerden zijn taakjes netjes uit. Daarnaast hielp de foutenlast van Zaanstad ook een handje mee. Met een paar mooie killblocks van Finke en een dubbele wissel met Anneloes en Maartje, fietsten we in een rechte lijn naar de eerste set-overwinning met 25-16. Op naar set 2!

Deze set verliep wat moeizamer en startte met gelijk opgaande punten. Na een service serie tegen te hebben gehad waar Tilburg lastig uitkwamen, herpakten ze  nog net op tijd en gingen ze een spannende slotfase tegemoet waar de Dames uiteindelijk aan het langste eind trokken: 28-26! Een belangrijke setwinst, want deze overwinning geeft dan meteen een boost voor de rest van de wedstrijd. Met een goede passlijn konden de vrouwen het plan prima tot uitvoering brengen met als gevolg dat de blokkering aan de kant van Zaanstad veelvuldig uit elkaar getrokken werd. Hierdoor kregen de aanvallers de ruimte en die maakten dat dan ook mooi af. Vooral Kim was op de slopende toer en scoorde veel met haar power-ballen. Daarnaast pakte Lotte ook veel punten mee door telkens op een één-blok de gaten in het veld te slaan. Zonder twijfel pakten de Dames dan ook deze set met 25-17. De overwinning was een feit máár dat bonuspunt wilden ze ook zeker in de broekzak steken.

De laatste set verliep eigenlijk net zoals de vorige set, overtuigend, weinig eigen fouten en druk op de tegenstander die zelf veel eigen fouten maakten. Paula kwam in deze set nog in actie voor Femke en met een ruime voorsprong van 7 punten was er mooi de ruimte voor een wissel met onze debutante en topper, Kira. Met een sterke service serie liep Zaanstad echter nog een paar punten in maar uiteindelijk waren wij zonder twijfel de bovenliggende partij en pakten de wedstrijd, terecht, met 25-19. 

Een niet persé hele mooie, maar wel lekkere overwinning die het team een goede boost geeft naar volgende week. Met 22 punten uit 7 wedstrijden staat Volley Tilburg nu dan ook op een prima 4e plek waarbij ze nog 2 wedstrijden in te halen hebben.

©Foto: Volley Tilburg.