Eindelijk staat daar dan weer de eerste pot van 2020 op het programma! In de winterstop heeft iedereen de rust kunnen pakken om de knop voor de tweede competitiehelft weer aan te zetten. Vorige weekweed er een leerzaam oefenpotje op de KMA in Breda gespeeld  tegen topdivisionist Sliedrecht DS2 en deze week werd er weer fel getraind, dus al met al was Dames 1 klaar om 19:00 uur te starten tegen Havoc DS1.

Set 1 werd gestart met Loni, Aukje, Kim, Paula, Lotte, Finke en Floor. Meteen stonden de Dames op scherp en hadden ze vat op het spel van Havoc. Vooral met de powerballen werd de verdediging tot wankelen gebracht aan de overkant. Hierdoor houden Dames de gehele set een veilige voorsprong. 2 dubieuze keuzes van de scheidsrechter brengt het zelfvertrouwen even aan het wankelen, maar hier prikt Dames 1 snel doorheen waardoor ze de set alsnog met dominantie pakken: 19-25.

Het focuspunt lag vooral op het elkaar scherp houden en actie na actie spelen. Goede of slechte actie, door naar het volgende punt. Dit zou  helpen om sneller uit zogenoemde ‘dipjes’ te komen. Dit was fantastisch zichtbaar in deze wedstrijd. Daar waar ze even 2 punten tegen kregen, wisten ze direct een plan van aanpak en goede uitvoering neer te zetten. Collectief speelde Tilburg goed, met een goede servicedruk waardoor de pass bij Havoc regelmatig moeizaam ging en juist aan hun eigen kant werd de pass goed neergezet. Zo pakten ze dan ook met overtuiging de 2e (20-25) en 3e set (18-25). Set 4 was eigenlijk niet anders. Het was genieten aan alle kanten, met een paar rally’s van hoog niveau waar vooral Paula mooie verdedigende acties maakte en Havoc gek maakte met tactische ballen. Op het einde maakte de meiden het nog even spannend door het matchpoint niet direct te verzilveren, maar uiteindelijk beloonden ze zichzelf (23-25) met de volle 5 punten.

Met het niveau uit deze wedstrijd werden heel wat lesjes geleerd, die ze vooral in eigen rugzak kunnen steken om mee te nemen naar de volgende wedstrijden. Volley Tilburg was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, hielpen elkaar door scherp te blijven en te communiceren. De concurrentie heeft vervolgens ook nog punten laten liggen, dus voor Tilburg is dit een dubbel fijn weekend! Tijd om dit door te zetten naar volgende week, waar om 19:00 uur weer eens thuis in het T-kwadraat een wedstrijd tegen Stravoc gespeeld kan worden!

Verslag : Maartje van Gestel

©Foto: Volley Tilburg