Door: Theo van Etten 

GOIRLE, 14 januari – In de derde ronde van de bekercompetitie handbal hebben de heren van het Goirlese GHV een knappe prestatie geleverd. Met slechts vijf punten verschil verloren zij van het ‘grote’ Tachos uit Waalwijk. Hoewel de eredivisionist op voorhand favoriet was bleef de wedstrijd lang spannend.

GHV, dat met twee blessures ietwat verzwakt aan de wedstrijd begon, gaf direct goed partij. Daarna wist Tachos door een aantal mooie aanspeelballen op hun cirkelloper enkele doelpunten uit te lopen en bouwde een voorsprong op van 5 – 10. GHV gaf zich echter niet direct gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Met een aantal snelle break-outs boog de ploeg de achterstand om naar een op dat moment zeer verdiende voorsprong. Bij de rust was het dan ook 13-12. Ook daarna ging de strijd geruime tijd gelijk op. Pas in het laatste deel van de tweede helft liep Tachos steeds een stukje uit. Het verschil werd echter nooit groter dan vijf punten met een eindstand van 25 – 30 als afsluiter.

Voorzitter Theo Brekelmans ziet hierin dan ook de bevestiging dat GHV klaar is voor het grote werk: ‘We hebben laten zien dat we op het hoogste niveau meekunnen. En met een derde plek in de eerste divisie maken we nog steeds kans op promotie. We zitten in een goede flow, het handbal zit echt in de lift.’

Dames GHV winnen
De dames van GHV wonnen in Raamsdonksveer hun bekerwedstrijd tegen Goodfloring/H.M.C. met maar liefst elf punten verschil: 15 – 26. Naast deze prima prestatie in het bekertoernooi staan de dames ruim aan kop in de tweede klasse met een voorsprong van 7 punten op de nummer 2. Ook de jeugdteams presteren goed, wat de handbalsport in Goirle en omstreken momenteel op de kaart zet.

Op zaterdagavond 1 februari spelen de heren van GHV om 20.50 uur weer een competitiewedstrijd. In thuishal ‘de Wissel’ is HVV’70 uit Voorschoten dan de tegenstander. De dames spelen aanstaande zaterdagavond alweer en wel tegen Desk uit Kaatsheuvel. Aanvang is 19.40, ook in sporthal ‘De Wissel’.