GOUDA, 11 oktober 2020 

Daar-is-ie-dan, de eerste driepunter van het seizoen in de Topdivisie. Volley Tilburg Dames 1 genoot in Gouda met volle teugen van de zege op Vollingo: 19-25, 18-25, 20-25. 

Na drie nederlagen op rij voelde de winst als een bevrijding, een dikverdiende morele opsteker. Coaches Dirk Sparidans en Dennis Gelissen hadden deze wedstrijd gekozen voor een gewijzigde startopstelling. Begonnen werd met Finke van der Markt, Lotte den Exter, Anneloes Blaeser, Aukje van Loon, Kim van den Boorn, Paula Schellekens en libero Floor van den Nieuwenhoff.  

De zege kwam geen moment in gevaar en mag gezien als de ultieme teamprestatie, waarbij alle speelsters hun steentjes konden bijdragen. 

Zo waren er de eerste competitiepunten voor Jitske Lagarde die na een in de voorbereiding opgelopen blessure weer inzetbaar was. En was Den Exter op midden, op aangeven van Van Loon, eindelijk weer een plaaggeest voor de tegenstander. Op momenten dat de passing meer aandacht nodig had, werd Daniëlle Stiekema succesvol binnen de lijnen gebracht. Loni Wissink vervulde haar rol, geholpen door setter Tess Bekkering, als pinchhitter met verve door met een paar kanonskogels de nekslag uit te delen.  

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het, door uitstel van eerdere wedstrijden, pas de eerste competitiewedstrijd was voor de ploeg uit de kaarsenstad. Volley Tilburg profiteerde in sporthal De Zebra volop van de slordigheden van Vollingo en het feit dat de thuisploeg de blokkering nog niet op orde had. “Winnen is echt veel leuker”, jubelden de speelsters dan ook na afloop.  

Als corona geen roet in het eten gooit, staat zaterdag de wedstrijd tegen Somas/Activia op het programma, de ploeg waarmee Tilburg vorig seizoen in een hevige strijd om het kampioenschap in de eerste divisie was verwikkeld. Door de lockdown in maart bleef die strijd voor altijd onbeslist. Het Brabantse onderonsje in Tilburg staat, na de promotie van de beide teams naar de Topdivisie, namelijk in een heel ander daglicht. Beide teams noteerden zaterdag pas hun eerste winst (Activia won met 3-0 van het uit de tweede divisie komende Rivo Rijssen) en zullen die lijn in sporthal T-Kwadraat door willen trekken. ,,Vasthouden, doorzetten en volgende week gewoon nog een keer”, klonk het bij de speelsters uit de Brabantse wolstad.  

Bron: Volley Tilburg

©Foto: Volley Tilburg