TILBURG 30 maart 2024,

Het was een spannende strijd tussen de U15-teams van Tilburg Trappers en Unis Flyers Heerenveen, die vroeg begon om 10 uur. Heerenveen kwam sterk uit de startblokken en nam een ​​0-2 voorsprong. Echter, Tilburg wist vlak voor het einde van de eerste periode de aansluitingstreffer te scoren.

In de tweede periode slaagde Heerenveen erin om het verschil weer naar 2 punten te brengen, maar Tilburg bleef vastberaden en zette door. Hoewel het leek alsof de tweede periode met een gelijke stand zou eindigen, slaagde Heerenveen er toch in om nog een doelpunt te maken, waardoor ze met een 4-5 voorsprong de tweede periode afsloten.

Tijdens de derde periode behield Heerenveen lange tijd de voorsprong, maar het bleef spannend met veel kansen aan beide kanten. Uiteindelijk slaagde Tilburg erin om de stand gelijk te trekken naar 5-5.

Met de stand gelijk moest er een overtime gespeeld worden. Heerenveen begon met een speler minder vanwege een straf uit de derde periode, maar slaagde erin deze periode goed door te komen. Ondanks kansen voor beide teams bleef de stand 5-5, waardoor de beslissing viel in penaltyshots.

Na een lange reeks penalty’s trok Heerenveen uiteindelijk aan het langste eind. Na 9 penalty’s slaagde Heerenveen erin om het eerste doelpunt te maken, terwijl hun goalie zijn doel schoon hield.

Beide teams hebben hard gewerkt en een spannende en sportieve pot ijshockey neergezet. We feliciteren de Unis Flyers Heerenveen met het behalen van het kampioenschap!

Bron; IJshockey Nederland.