Tilburg Trappers heeft vrijdagavond 24 januari met 5-2 gewonnen van Fuchse Duisburg. De periodestanden waren 3-1, 2-0 en 0-1. De Tilburgse doelpunten werden gescoord door Mitch Bruijsten (2x), Danny Stempher, Reno de Hondt en Diego Hofland. Dankzij deze overwinning staan de Tilburgers steviger aan kop in de Oberliga Nord. De voorsprong op de nummer twee van de ranglijst, Herner EV, bedraagt nu zes punten. Trappers heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Dit uitduel tegen de talenten van Krefeld  wordt komende zondag ingehaald.

De geel-blauwen domineerden de eerste twee periodes tegen Duisburg. Met fraaie aanvallen werden de ‘vossen’ van het kastje naar de muur gestuurd. De tussenstand bij aanvang van de tweede pauze had er daarom heel wat overtuigender uit kunnen zien dan 5-1.

Het team van de coaches Subr en Mizerek vergat daarna om door te drukken. In de derde periode zat er duidelijk de klad in. Er lukte aanvallend nog maar weinig aan Tilburgse kant en het was daarom niet verrassend, dat Duisburg het net achter Meierdres nog een keer wist te vinden. De Duitsers drongen vervolgens sterk aan, maar de defensie van Trappers gaf geen krimp. De hard werkende en doeltreffende captain Mitch Bruijsten werd uitgeroepen tot ‘man of the match’.

Nieuwkomer en aanvaller Raymond van der Schuit maakte tegen Duisburg zijn debuut voor Tilburg Trappers. De international speelde de eerste helft van dit seizoen in de Beneliga voor Nijmegen. De geboren Rotterdammer werkte hard, maar moet nog wennen aan zijn teamgenoten en het tempo in de Oberliga. De technische staf van Trappers ziet toekomst voor Van der Schuit in Tilburg. Hij wordt gezien als een van de weinige spelers in de Beneliga, die met succes de stap naar de Oberliga kan maken.