Het Oberliga team van Tilburg Trappers heeft z’n start van de competitie niet gemist. Het team van coach Bo Subr klopte vrijdagavond 27 september een stug Moskitos Essen met 4-3 (2-2, 1-1, 1-0).

In de achtste minuut  kwamen de Tilburgers door een doelpunt van Peter LeBlanc op achterstand. Niet veel later lag de puck opnieuw achter goalie Ian Meierdres. De van Fuchse Duisburg overgekomen André Huebscher  tekende voor de 0-2. Trappers kwam echter snel weer in de wedstrijd door de aansluitingstreffer van Jonne de Bonth (assist Max Hermens) en ging voortvarend op jacht naar de gelijkmaker. Maar de mannen van coach Frank Gentges bleven ook voor gevaar zorgen. Kort voor de eerste pauze kwam de gelijkmaker dan toch op het scorebord. Danny Stempher werd door Ryan Collier bediend en schoot de puck met veel overtuiging in het Duitse doel.

Juweeltje
Aan het begin van de tweede periode kwam Essen opnieuw op voorsprong. Met Kilian van Gorp op de strafbank wist Enrico Saccomani Ian Meierdres te verschalken (2-3). Trappers liet zich niet van de wijs brengen en ging met succes op zoek naar de gelijkmaker. Het derde Tilburgse doelpunt was een juweeltje. Het duo Reno de Hondt en Danny Stempher speelde de Duitse defensie volledig uit elkaar. Stempher haalde de trekker over: 3-3. Kort voor de tweede pauze kwam Trappers bijna nog op voorsprong. Verdediger Alexey Loginov soleerde brutaal door de Duitse gelederen, maar miste net de scherpte om de puck in het net te deponeren. 

Op dreef
In de derde periode waren beide teams aanvankelijk aan elkaar gewaagd. Tilburg Trappers nam daarna het heft in handen en kwam halfweg voor het eerst op voorsprong. Reno de Hondt wist een assist van Jordy Verkiel op waarde te schatten: 4-3. Het bleek de gamewinnende treffer te zijn én de derde goal van de derde aanvalslijn (Danny Stempher, Bartek Bison en Reno de Hondt), die aardig op dreef was.

Moskitos Essen probeerde er een slotoffensief uit te persen, maar de Tilburgse defensie liet zich niet meer verschalken. De eerste drie punten zijn binnen. Op zondag 29 september speelt Trappers zijn eerste uitwedstrijd in en tegen Krefeld (U23).

Danny Stempher werd na de wedstrijd uitgeroepen tot ‘man of the match’. Voorafgaand aan het duel tegen Moskitos Essen heeft Tilburg Trappers afscheid genomen van Ivy van den Heuvel, die definitief heeft gekozen voor zijn maatschappelijke loopbaan. De teamcaptain van de laatste twee seizoenen kreeg de zilveren speld van de club uitgereikt door voormalig teamgenoot Diederick Hagemeijer. Bovendien kreeg hij zijn ingelijst shirt (nummer 6) cadeau.

Tekst: Peter van Oirschot