Tilburg Trappers speelde dinsdagavond 18 februari in eigen huis de topper tegen Herner EV. De Tilburgers wonnen het duel met 7-1 (4-0, 1-0, 2-1). Opvallend is dat alle doelpunten van Trappers werden gescoord door verschillende spelers. 

Koploper Tilburg Trappers had in feite aan één periode genoeg om af te rekenen met de nummer twee van de Oberliga Nord. In hoog tempo werd de Duitse defensie vanaf de allereerste face-off bestookt. Door doelpunten van Wouter Sars en Danny Stempher namen de geel-blauwen binnen zeven minuten een 2-0 voorsprong. Daarmee was de koek in het eerste ‘Drittel’ nog niet op. Jordy van Oorschot was na een wedstrijd rust weer present en bracht met een bekeken schot de 3-0 op het scorebord. De 4-0 van Kevin Bruijsten, korte tijd later, was voor goalie Björn Linda het sein om op eigen initiatief zijn plaats af te staan aan Lukas Schaffrath. Het leidde tot enig leedvermaak op de tribunes. Linda had duidelijk zijn dag niet, maar deze topgoalie had desondanks iets meer respect verdiend van de Tilburgse fans.

Back-up doelman Schaffrath hield in het restant van de eerste periode zijn doel schoon, maar moest in de tweede periode voor het eerst buigen. Herner EV beet wat meer van zich af, maar Max Hermens tekende shorthanded voor de 5-0. In de derde periode wisten Diego Hofland en Raymond van der Schuit het net nog te vinden namens Trappers. Slecht uitverdedigen in de Tilburgse verdediging kostte Ian Meierdres zijn shutout. Artjom Alexandrov redde de eer voor het team van coach Danny Albrecht. Verdediger Jordy van Oorschot werd gekozen tot ‘man of the match’.

Dankzij deze overwinning heeft Tilburg Trappers evenals vorig seizoen beslag weten te leggen op het kampioenschap in de Oberliga Nord. Met nog vier wedstrijden te gaan staat het team van Bo Subr en Josh Mizerek 15 punten los en is daarom niet meer te achterhalen door de concurrentie.

De definitieve koppositie betekent dat Trappers binnenkort met thuisvoordeel de play-offs in gaat. Iedereen die Trappers een warm hart toedraagt hoopt dat het team dan weer kan beschikken over de nu geblesseerden Ryan Collier, Bartek Bison en captain Mickey Bastings.