Tilburg, 11 oktober – Sinds vandaag heeft Tilburg er een hardloopspeciaalzaak bij: Lopers Company Tilburg. Eigenaren Christ Donders en Samantha Voogt combineren de verkoop van hardloopartikelen met sfeer en beleving. Daarom staan de sapjes en Keniaanse koffie voor je klaar. 

Christ en Samantha zijn allebei fanatieke hardlopers. Samantha (31) traint drie à vier keer per week bij Tilburg Road Runners en loopt wedstrijden in de regio. Christ (48) komt oorspronkelijk uit het wielrennen en is sinds zeven jaar een verdienstelijk hardloper. Dit jaar werd hij Nederlands kampioen 10.000 meter op de baan, tweede bij het NK Cross, derde bij het NK halve marathon en vierde bij de NK tien kilometer op de weg.

Beleving
Volop kennis en ervaring dus om andere lopers te adviseren en te enthousiasmeren. Samantha: ‘De hardloper van tegenwoordig kiest steeds vaker voor sfeer en beleving, in plaats van het wedstrijdelement. Kijk maar naar de toenemende populariteit van de vele fun runs zoals de Kermisrun en de Stadionrun. Die beleving willen wij ook in de winkel brengen.’

Perfect Pace
Speciaal daarvoor richtte het Tilburgse koppel een koffie- en sapbar in. Christ: ‘Dat idee stamt nog uit mijn wielrenperiode. Na het fietsen zochten we elkaar op om even bij te kletsen. Een bak koffie erbij, dat was altijd gezellig.’ Bij Lopers Company Tilburg blijkt de koffie een blend van Keniaanse bonen te zijn. Word je daar sneller van? ‘Waarschijnlijk niet maar het is natuurlijk wel een leuke kwinkslag naar de snelle Afrikaanse lopers. We hebben deze ‘Perfect Pace’, zoals de koffie heet,  speciaal voor ons laten maken.’

Korting op hardloopschoenen
Lopers Company Tilburg is gevestigd in de Willem II straat, waar je tot 11.00 uur gratis voor de deur kan parkeren. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag en elke zondag in de oneven weken. Als je nu de winkel bezoekt kan je een waardebon verdienen waarmee je 20 euro korting krijgt op een paar hardloopschoenen.

Tekst: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: