Schaatsen is bij uitstek een Nederlandse sport. Tilburg kent met de Ireen Wüst IJsbaan en het IJssportcentrum in Stappegoor de perfecte omgeving om verschillende ijssporten uit te oefenen zoals langebaanschaatsen, ijshockey en curling.

 Dé manier om 1.700 Tilburgse kinderen  kennis te laten maken met de schaatssport is het Schoolschaatsen. Rotaryclub Tilburg Triborch, IJsclub Tilburg en Sportbedrijf Tilburg dragen het Schoolschaatsen al  9 jaar lang een warm hart toe en ondersteunen daarom het Schoolschaatsen in Tilburg. Nu wordt er dit jaar voor het eerst ook een Vakantietoernooi IJssport georganiseerd. Op 8 maart laten 250 kinderen van 26 scholen hun schaats skills nog een keer zien tijdens dit toernooi, als afsluiting van een mooi winterseizoen  op de Ireen Wüst IJsbaan. 

Vakantietoernooi IJssport voor basisschoolkinderen
Op 8 maart van 9.30 uur tot 12.30 uur komen de kinderen naar de Ireen Wüst IJsbaan om deel te nemen aan allerlei uitdagende schaatsactiviteiten. Naast diverse schaatswedstrijdjes  is er de mogelijkheid om actief kennis te maken met langebaan-schaatsen, curling en ijshockey. Verder is er natuurlijk iets te eten,  te drinken en is er muziek dus voldoende gezelligheid voor jong en oud.

Het belooft een mooie happening te worden! 

Schoolschaatsen draagt bij aan Jongeren op Gezond Gewicht en is een mooie manier om de gezonde leefstijl  onder kinderen te bevorderen.