Tilburg, 25 augustus – Ruim vijfhonderd deelnemers zwommen tijdens Swim to Figth Cancer een kwart miljoen euro bij elkaar voor Fight Cancer. Aan het evenement, dat voor de tweede achtereenvolgende keer in de Piushaven werd gehouden, deden 52 teams mee. Ruim 11.000 donateurs deden een duit in het zakje. 

Deelnemers konden kiezen uit verschillende afstanden, variërend van 250 en 500 meter tot één of twee kilometer. Direct vanaf de start bij Restaurant RAK werden zij luidkeels aangemoedigd door het massaal opgekomen publiek, fans en donateurs, die daarvoor een temperatuur van boven de dertig graden moesten trotseren. De zwemmers hielden het hoofd koel dankzij de plaatselijke brandweer, die met grote waterstralen in de weer was.

Tijdens Swim to Fight Cancer halen deelnemers individueel en in teams zoveel mogelijk donaties op voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. De organisatie is in handen van de gelijknamige Stichting. Swim to Fight Cancer ontstond in 2014 en groeide uit tot een evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt.