TILBURG – Op zondag 23 juni stond de laatste etappe van de ZLM Tour op de rol. De renners vertrokken vanuit Eindhoven om uiteindelijk in Tilburg over de streep de komen. De etappe werd gewonnen door de Australiër Caleb Ewan.

Het startsein voor de laatste etappe werd gegeven op de High Tech Campus in Eindhoven. Via Den Bosch kwamen de renners in Tilburg terecht waar ze tweemaal een stadscircuit van 12 kilometer aflegde. Op de Piusstraat was de finish van de 170 kilometer lange etappe.  “Zowel Eindhoven als Tilburg zijn gemeenten met een rijke wielerhistorie. Het is geweldig mooi dat de ZLM Tour dit jaar te gast mocht zijn in deze plaatsen,” aldus koersdirecteur Jean-Paul van Poppel.

Ook de loco-burgemeester Oscar Dusschooten was verheugd dat de ZLM Tour in Tilburg eindigde zo liet hij in een eerder weten. „Dit event past perfect bij Tilburg gezien het wielerverleden van deze stad. Daarnaast hebben we met de Tilburgse wielerclub TWC Pijnenburg een mooie lokale partner.”

Ondanks de warmte was er genoeg publieke belangstelling voor de aankomst van wielrenners. Meerdere wielerfanaten stonden al ruimschoots langs de kant om de wedstrijd op zijn best te volgen. Na een massasprint kwam Ewan als eerste over de finish. De leider in het klassement, Teunissen, verdedigde zijn koppositie zonder al te veel problemen en mag zich winnaar van de ZLM Tour noemen.

Door: Niels Verzijlberg / @NVerzijlberg