‘Celebration’ luidt de titel van het 20e ijsgala dat op 19 mei door Sky Tilburg wordt georganiseerd. Het belooft een wervelende terugblik te worden op alle hoogtepunten van de afgelopen twee decennia. Maar bij Sky kijken ze ook vooruit. De gouden tijden van weleer gloren opnieuw aan de horizon.

Naast uitvoeringen door eigen leden krijgt het publiek spetterende optredens te zien van ervaren professionals. Zo komt Holiday on Ice – ster Michelle Couwenberg speciaal naar Tilburg voor enkele gastoptredens. Ook zal de nationale topschaatser Florian Gostelie acte de presence geven, evenals de Tilburgse topper Julia van Dijk.

‘We zijn weer helemaal terug’, zegt een opgeluchte Pim Doomen, voorzitter van Sky. Na enkele roerige jaren met bestuurlijke problemen steeg het ledental dit jaar van 28 naar 45. ‘Er heerst weer een goede vibe bij Sky, dat blijkt wel uit de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers. Zo’n 40 tot 50 maar liefst, waaronder veel ouders, hebben geholpen bij de voorbereidingen.’

Een seizoen lang voorbereiden
Die voorbereidingen starten al aan het begin van een nieuw seizoen. Vanaf september wordt er door Sky hard gewerkt om alles rond te krijgen: van afspraken maken met de gemeente en het bouwen van decors tot de keuze van liedjes, muziek en kleding. ‘Alleen de lichtshow besteden we uit, voor de rest doen we alles zelf’, vertelt de trotse voorzitter.Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de rijders en rijdsters. Om niets aan het toeval over te laten trainen zij wekelijks speciaal voor de show. Pim: ‘En dan nog is het natuurlijk superspannend. Maar ik ben ervan overtuigd dat we toewerken naar een nieuw hoogtepunt in ons bestaan.’

De jubileumshow ‘Celebration’ kan je bijwonen op zondag 19 mei om 14.30 uur in het IJssportcentrum Tilburg aan de Stappegoorweg. Kaarten kosten € 10,00 in de voorverkoop (tot en met 12 mei) en € 12,50 aan de kassa. Bestellen doe je via: www.skytilburg.com.

Door: Theo van Etten

Op de foto: Pim Doomen en Karin van der Bruggen (coördinatrice ijsgala)