Op zondag 10 november wordt op het parcours van de Tilburgse WielerClub Pijnenburg de jaarlijkse cyclocross-wedstrijd voor de jeugd verreden.

De wegwedstrijden van 2019 zijn verreden, het programma van de KNWU is afgewerkt. September is de maand waarin de trainingen worden omgezet en de renners overstappen op een mountainbike of een cross-fiets. De eerste trainingen zitten erop, de renners van Pijnenburg worden nu klaar gestoomd voor de wedstrijd die op zondag 10 november op het eigen circuit wordt georganiseerd.

Zij zullen het gaan opnemen tegen hun leeftijdgenootjes uit het hele land. De inschrijvingen voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar lopen soepel richting 200 of meer deelnemers. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur voor de allerkleinste veldrijders, de 14 jarigen sluiten de dag af met hun wedstrijd om ca 15.00 u.

Veldrijden doe je over hindernissen, hier en daar even van de fiets dat is ook zo bij Pijnenburg. De wedstrijden worden verreden op een overzichtelijk parcours. De aanloop gaat over asfalt, trappen, balken, door de zandbak, over containers en door een stuk bos met technische elementen vormen samen een parcours van ca 2000 m.

De toegang is gratis, u bent van harte welkom, de kantine is voor iedereen open. De organisatie is al jaren in vertrouwde handen van de TWC Pijnenburg. Mocht u belangstelling hebben om de renners aan te moedigen, ons adres is Bijsterveldenlaan 3.