Berkel-Enschot, 29-30 juni – De veertiende editie van de Kraacht Kup vond plaats onder pittige omstandigheden. Met temperaturen van dik boven de dertig graden was het af en toe flink afzien voor de deelnemers aan dit sportief gevarieerde, maar bovenal gezellige handbaltoernooi.

De Kraacht Kup is een mix van 7-handbal, shoot-outs en beachhandbal. Bijzonder aan de handbalwedstrijden is de koppeling met shoot-outs, waarvan de resultaten meetellen in de eindstand. Gezelligheid en vermaak nemen een belangrijke plaats in bij de Kraacht Kup, vandaar dat er op zaterdagavond flink werd gefeest in het clubhuis van het vernieuwde sportpark ‘de Rauwbraken’. De organisatie van de Kraacht Kup was wederom in handen van handbalvereniging White Demons.

In de lift
Het Nederlandse handbal zit aardig in de lift. Het nationale damesteam draait al jaren op internationaal topniveau mee, getuige de bronzen plakken op het WK van 2017 en het EK van 2018. Komend najaar zijn ze er tijdens het WK opnieuw bij. Ook de heren gaan lekker. Onlangs kwalificeerde het nationale team zich voor het Europees Kampioenschap in 2020.