Noï Moes, wielrenster en leerling van het Koning Willem II College in Tilburg, is de winnares van de Mariska Lips Award 2021/2022. Donderdag 16 juni ontving zij in het Theater ROC Tilburg de Award uit handen van prof-basketballer Mike Schilder, oud-leerling KWII College. Moes liet twee andere genomineerden, tennisster Gelissa Verheijen en ijshockeyer Eryk Kowalski, met miniem verschil achter zich.

Miniem verschil is niet overdreven als je weet dat er een half punt zat tussen de winnares en nummer twee. Die laatste liet met een punt verschil nummer drie achter zich. Mede door de kleine verschillen is duidelijk dat de genomineerden aardig wat kwaliteiten in huis hebben, zowel qua studie(resultaten) als op sportgebied. 

Noï Moes (15) uit Goirle is leerling havo 3. Ze zit al op de racefiets vanaf haar achtste. Toen debuteerde ze bij het Snelle Wiel in Bladel. Momenteel fietst ze bij TWC Pijnenburg in Tilburg. Noï rijdt op haar fiets het liefst door het zand en de modder. Ze was al eens twee keer tweede en een keer derde op het NK in haar leeftijdscategorie. Maar ook in andere (weg)wedstrijden laat Noï zich voorin zien. Ze is op de weg leidster in de landelijke wegcompetitie. Met 7 tot 10 uur per week aan training en de nodige wedstrijden is ze aardig een met haar Specialized (weg) en Canyon (veld) fiets. Haar prima studieresultaten geven aan dat er balans is tussen school en sport.

Schilder (28), die de Award uitreikte, is niet alleen oud-leerling van het Koning Willem II College hij is ook oud-lid van de Stichting Topsportopleiding. Mike speelt voor Landstede Basketbal uit Zwolle.

De Topsportopleiding Tilburg reikt de Mariska Lips Award jaarlijks uit. De winnaar van de Award is een representatief voorbeeld van de kwaliteit en het enthousiasme dat onder de leerlingen van de Stichting Topsportopleiding Tilburg aanwezig is. Alle leerlingen van de Topsportopleiding zijn door hun coördinatoren, mentoren en trainers beoordeeld op gedrag, ambitie, inzet en prestaties op het gebied van studie en sport.