Het Nederlandse Handbal Verbond (NHV) heeft in de afgelopen jaren hard gewerkt om de handbalsport voor de jongste leden nog leuker te maken. Met ingang van het nieuwe seizoen 2021/2022 spelen de F-jeugd teams (spelers geboren in 2013/2014) in toernooivorm met extra vermaak in de vorm van een spellencircuit. Zaterdag 16 oktober organiseert de Goirlese Handbal Vereniging (GHV) voor het eerst een toernooi in hun eigen sporthal “de Wissel”.
Spelplezier staat voorop bij de toernooivorm. Kleine teams van 5 spelers zorgen voor veel balbezit. Ook de keeper blijft niet achter. Die gaat als “vliegende keeper” vol mee in de aanval. Veel scoren is belangrijker dan de stand. Die wordt daarom ook niet bijgehouden. Ieder doelpunt wordt als een kampioenschap gevierd. Scheidrechters hebben ze niet nodig, in plaats daarvan zijn de coaches van beide teams tevens spelleiders om het potje zo leuk mogelijk te laten verlopen. Alle spelers krijgen kansen om te scoren. Lukt het deze keer niet in het wedstrijdje dan krijgt iedereen na afloop altijd nog een kans met een “shoot-out”. Hierbij krijgt iedere speler vrije doorgang voor een schot en mag daarna zelf keepen. Tussen de wedstijden door zijn er diverse handba spelletjes om de kinderen de gehele tijd te vermaken. Bij ieder toernooi zijn er weer andere activiteiten.
Zin om de sfeer te komen proeven? Het toernooi vindt plaats op zaterdag 16 oktober van 10.00 tot 12.00 in Sporthal “De Wissel” van en is vrij toegankelijk.