Tilburg, 30 maart – Vandaag werd de MTB-route Stadsbos013 officieel in gebruik genomen. Wethouder Mario Jacobs (Groen om de stad) verrichte samen met voorzitter Tony Weggemans de officiële openingshandeling. Tijdens en voorafgaand aan de opening waren er presentaties over de route en mountainbike-clinics voor geïnteresseerden.

Stadsbos013 is een uitgestrekt natuurgebied aan de rand van Tilburg, op fietsafstand van het centrum. Het gebied ontwikkelt zich op basis van behoeften én op initiatief van de stad. De mountainbikeroute is een burgerinitiatief van vier lokale mountainbikers uit Tilburg.

Vrijwilligers
In nauw overleg met grondeigenaren en ecologen van de gemeente Tilburg werkten vrijwilligers van Stichting MTB Stadsbos013 sinds 2015 om een uitdagende MTB-route in het Tilburgse Stadsbos013 te maken. Langs de Oude Warande, door de Blaak, over het Bels Lijntje en de Reeshof; de route doorkruist een groot deel van Stadsbos013 en biedt een sportieve uitdaging voor zowel beginnende als geoefende mountainbikers.
De vrijwilligers van Stichting MTB Stadsbos013 gaan de komende jaren zorgdragen voor het dagelijks beheer van de route. De MTB-route is mede mogelijk gemaakt dankzij grondeigenaren TWM, Amarant, ProRail en de gemeente Tilburg.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: