De eerste zaterdag van oktober, dit jaar zaterdag 6 oktober, is traditioneel dé zaterdag van de MoordRegatta roeiwedstrijden van de Tilburgse Open Roeivereniging (TOR). Circa 300 deelnemers zullen elkaar proberen in te halen tijdens de 6,5 kilometer lange achtervolgingsrace op het Wilhelminakanaal van Haghorst richting de Beekse Bergen.  Het hele parcours is mee te fietsen. En zoals je mag verwachten bij een derde lustrum, wordt dit sportieve evenement extra aangekleed met live muziek en een feestelijke maaltijd.

Internationaal deelnemersveld

Aan deze 15e editie van de Moordregatta doen meer dan zeventig roeiteams mee in verschillende categorieën. Deelnemers komen uit Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Bij de sluis in Haghorst, waar de wedstrijd start, verzamelen zich roeiers in skiffs (eenpersoonsboten), twee-, vier- en achtpersoonsboten. Dat zorgt voor spektakel op het water.

De teams

Naast inschrijvingen van reguliere roeiploegen zijn er ook  “bedrijfsploegen”. Deze ploegen leren, met intensieve begeleiding van TOR-instructeurs, in een paar weken roeien en gaan dan meteen op voor de wedstrijd. Voor deze ploegen is de afstand slechts 1.000 meter plus 500 meter, maar dat is vaak al zwaar genoeg. Dit jaar gaan ploegen van De Rooi Pannen, Ladies Gym, Koning Willem II College, ASVZ, SMO Traverse, Casade Waalwijk, ROC Tilburg en Theaters Tilburg deze sportieve uitdaging aan.  De voorbereiding van de bedrijfsploegen heeft al veel mooie sportmomenten opgeleverd. Teams leren perfect samen te werken in de roeiboot, het wordt omschreven als de ultieme teambuilding in vier weken! 

Het programma

  • Om 10.00 uur is de start van de 1.000 meter voor jeugd en minst ervaren ploegen.
  • Om 10.45 uur start in Haghorst de eerste 6,5 km race. Eerste finish verwacht rond vanaf 11.00 uur.
  • De bedrijfsploegen starten om 10.00 en 11.45 uur met hun 1.000 meter, de 500 meters om 12.45 en 13.30 uur.
  • Om 14.45 start de tweede heat over 6,5 km in Haghorst. Verwachte finish bij TOR vanaf 15.10 uur.