Ruim 35 Brabantse zwemaanbieders openen hun deuren en bieden meer dan 100 gratis proeflessen

 De maand mei staat in Brabant in het teken van Uniek Zwemmen. Meer dan 35 Brabantse zwemaanbieders bieden vier weken lang gratis proeflessen voor mensen met een beperking en vrijwilligers. Van aqua joggen, onderwaterhockey en waterbasketbal tot vrij zwemmen. Op deze manier kan iedereen op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende zwemactiviteiten. Zwemaanbieders die meedoen, zijn onder andere: Omni Sportief Tilburg, D.I.O. Tilburg, TRB-RES en Fysio Sport & Therapie in Tilburg, RPV Tilburg, Sport- en Zorgatelier in Oisterwijk, SVG Den Bosch, Die Heygrave in Vlijmen, WZV Waalwijk, De Dobbertjes en Zwembad Olympia in Waalwijk, B.I.S.O. ’65 in Breda, Stichting BAS in Breda, De Warande in Oosterhout en Stichting De Flippers in Rijen. De instuifmaand is een initiatief van Uniek Zwemmen in Brabant, Uniek Sporten Brabant en BrabantSport.

 Zwemmen is een van de meest geschikte sporten voor mensen met een beperking of chronische aandoening. In het water ben je gewichtloos. Door te zwemmen worden gewrichten soepeler, spieren sterker en het uithoudingsvermogen beter. Bovendien gaat bewegen makkelijker door de warme temperatuur van het water.

Wedstrijdzwemmen dé ideale sport voor Isa

De 10-jarige Isa ervaart de voordelen. Ze heeft een botziekte en laat haar beperking haar niet belemmeren. Ze doet twee keer per week aan wedstrijdzwemmen en voelt zich als een vis in het water: “In het water ben ik vrij en kan ik alles doen. Dan merk ik niet dat ik een beperking heb.”

100 gratis proeflessen

Tijdens de instuifmaand is er volop keuze. Er worden meer dan 100 gratis proeflessen aangeboden. Aqua gymmen, aqua joggen, onderwaterhockey, waterbasketbal, wedstrijdzwemmen, vrij zwemmen, banen zwemmen, … het kan allemaal! Op www.unieksporten.nl/zwemmeninbrabant staat een overzicht van zwemaanbieders en lessen waaraan deelgenomen kan worden. Inschrijven voor een proefles is verplicht en gaat via unieksporten.nl/zwemmeninbrabant of telefonisch via 06 20 50 82 27 (WhatsApp, sms of bel).

Vrijwilligers

Zwemverenigingen en -clubs zijn hard op zoek naar meer vrijwilligers. Tijdens de instuifmaand is er daarom ook volop gelegenheid voor mensen om eens te ervaren wat vrijwilligerswerk bij een zwembad precies inhoudt. Aanmelden hiervoor kan via 06 20 50 82 27 (WhatsApp, sms of bel) of aangepastzwemmen@fieldlabswimming.com.

Over Uniek Sporten Brabant

Uniek Sporten Brabant ondersteunt mensen met een beperking of chronische ziekte bij het vinden van een passende sport. Op de website unieksportenbrabant.nl staat een overzicht van alle sportverenigingen in Brabant met aangepast aanbod. Ook staan hier de contactgegevens van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. Zij kijken samen met mensen met een beperking naar hun wensen, mogelijkheden en drijfveren. Want voor iedereen is er een passend sport- en beweegaanbod. Uniek Sporten Brabant is een van de initiatieven van BrabantSport, waarmee we Brabant samen sterker maken door sport.

Bron en © foto: InnoSportLab.