Tilburg, 14 juni – Tussen alle interlandverplichtingen en tentamens door wist Jackie Groenen nog even tijd te maken voor een ‘meet and greet’ met studenten van de Stichting Topsportopleiding Tilburg. Aan het enthousiaste publiek legde zij uit wat het voor haar betekent om topsport en een opleiding te kunnen combineren.

‘De basis is dat je altijd plezier hebt in je sport’, zegt de geboren Tilburgse. ‘Dat ik topsport heb kunnen combineren met een opleiding voelt als een voorrecht.’ Zo’n 50 tot 60 leerlingen waren op haar presentatie in het Topsportlokaal afgekomen, waar Jackie uitgebreid de tijd nam om vragen te beantwoorden. Zoals ook deze: ‘Hoeveel geld verdien je nu eigenlijk?’ Het antwoord viel de meeste leerlingen tegen: ‘Ik kan er op dit moment net van leven’.

Jackie is oud-leerlinge van de Tilburgse topsportopleiding en doorliep haar middelbare schooltijd aan het Koning Willem II College. Tegenwoordig studeert zij rechten aan Tilburg University. Ook teamgenote Danielle van der Donk volgde haar opleiding in Tilburg. De Valkenswaardse studeerde Sport en Beweging aan het ROC, dat ook onder de stichting valt.

Ambassadeur
Volgens topsportcoördinator Frank Leenders is Jackie de perfecte ambassadeur voor de opleiding. ‘Zij is zeer bevlogen en betrokken. Ze weet haar publiek aan zich te binden en neemt daarnaast alle tijd om handtekeningen uit te delen. En dat ze tussen alle verplichtingen door tijd maakt om hier te zijn, vind ik heel bijzonder’, licht hij toe.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken.