Tilburg – 15 oktober 2023

Ireen Wüst heeft tijdens de geslaagde open dag het schaatsseizoen 2023 – 2024 van de Ireen Wüst IJsbaan officieel geopend. Vele schaatsers en fans verzamelden zich op de ijsbaan om het seizoen feestelijk te openen en te genieten van de winterse sferen.


Oud-schaatsster Ireen Wüst en wethouder Esmah Lahlah, wethouder onderwijs gaven een welkomstwoord. Aansluitend onthulden zij samen één van de zes nieuwe foto’s die als eregalerij langs de 400 meterbaan van de Ireen Wüst IJsbaan hangen. De andere vijf foto’s werden onthuld door jeugdleden van IJsclub Tilburg, de ijsclub waar Wüst in haar beginjaren heeft geschaatst. Op de foto’s van 5 bij 5 meter zie je Wüst op de 5 Olympische Spelen waaraan ze heeft meegedaan en één foto met al haar behaalde medailles. Met zes gouden, vijf zilveren en twee bronzen medailles is ze Nederlands meest succesvolle olympiër ooit.

Koude tenen
Aansluitend aan de onthulling van de foto’s vond een kinderpersconferentie plaats. Kinderen uit de gemeente Tilburg en verre omstreken mochten hun vraag stellen. Juultje Lieve vroeg zich af of je koude tenen krijgt als je de hele dag op het ijs staat, Neel was benieuwd of de oud-schaatsster en meervoudig Olympisch kampioene veel feestjes heeft moeten missen en Tuur wilde weten hoe je wereldkampioen wordt. Op de vraag wat Wüst at voor een wedstrijd, was het antwoord “pasta, macaroni en pannenkoeken.”

Toekomst
In de ochtend verzamelden norenrijders zich op het ijs voor langebaanschaatsen. In de middag stond het programma in het teken van recreatief schaatsen. Na de onthulling van de foto’s en de kinderpersconferentie, schaatste Ireen Wüst een rondje met bezoekers en deelde handtekeningen uit. ‘Kinderen zijn de toekomst van het schaatsen. Het is mooi om te zien dat er zo veel enthousiastelingen op het ijs verzamelen op de officiële opening van dit schaatsseizoen. Tilburg is blij met een mooie ijsbaan en ijssportcentrum waar talenten uit de wijde omgeving trainen,’ wethouder Lahlah.

Evenementen
Gedurende het schaatsseizoen vinden er wekelijks activiteiten voor jong en oud plaats; van Norenrijden exclusief voor norenrijders tot Familie Fun Schaatsen, waarbij gezinnen tegen een voordelig tarief vrij mogen komen schaatsen. Aankomend seizoen vinden er op de Ireen Wüst IJsbaan en het IJssportscentrum Tilburg toonaangevende wedstrijden en ijssportevenementen plaats waaronder het Olympisch Kwalificatie Toernooi, NK junioren Shorttrack, NK junioren Supersprint Langebaan en de Challenge Cup. De activiteiten en tijden zijn te vinden op www.sportintilburg.nl.