TILBURG

Traditioneel vond op de laatste zaterdag van oktober weer de Snertcross van de Tilburgse Studentenatletiekvereniging Parcival plaats. In de laatste druppels van de regenachtige week verzamelden zich zo’n 25 leden van Parcival in het donker van de ochtend om alles in gereedheid te brengen voor de wedstrijd. In de middag moesten er namelijk maar liefst vijf wedstrijdonderdelen worden afgewerkt: de juniorencross, de korte cross en de lange cross voor vrouwen, mannen en mannen 55+.
Het parcours, een rondje van twee kilometer in de Oude Warande (Stadsbos013), wijkt regelmatig af van de grote paden om de deelnemers door kuilen, over heuveltjes of over een heel smal paadje te voeren. Zo kunnen alle deelnemers weer voorzichtig wennen aan hoe rennen op een crosscircuit ook alweer voelt. De Snertcross is namelijk de opening van het Regio13 crosscircuit, een competitie van negen wedstrijden in de omgeving.
Om 3 uur ’s middags zaten de wedstrijden erop voor het recordaantal van 188 ingeschreven deelnemers. Toen brak de tijd aan voor de bijna 250 aanwezigen om  te genieten van een kopje (veganistische) erwtensoep in het doorgebroken zonnetje. Het was wederom een zeer geslaagde editie en we hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen.
©Foto; Bunga Noz