De inschrijving voor de 32e editie van Midden Brabants grootste sportevenement, de CZ Tilburg Ten Miles, is van start gegaan. Van minirun tot TTM4YOU, iedereen kan aan dit sfeervolle evenement dwars door Tilburg deelnemen. Inschrijven kan op www.tilburgtenmiles.nl .
Meer deelnemers
De organisatie onder aanvoering van Henk van Doremalen zet dit jaar in op een toename van het aantal deelnemers. ‘Dat willen we bereiken door een forsere inzet bij de CZ TTM Wandeltocht en bij De Wever TTM4YOU. We vinden het van groot belang dat zo veel mogelijk mensen aan ons  evenement deel kunnen nemen. Dat geldt niet alleen voor de reguliere lopers, van toppers tot trimmers, maar ook de veel bredere groep die weinig of niet aan bewegen doet. Met de gemeente Tilburg gaan we ons inzetten om deze groepen aan de start te krijgen’, aldus Van Doremalen.
Deelname open voor iedereen
De Wever TTM4YOU is er voor mensen die niet aan het ‘gewone’ hardlopen deel kunnen of willen nemen. ‘Vorig jaar zijn we hiermee begonnen, dit jaar wijzigen we de opzet enigszins. Er zijn op zondag 1 september drie startgroepen die enkele minuten na de CZ Familyrun (circa 2 km), Rabobank City Run 5 km en Trimloop 10 km van start gaan met een vast begintempo en onder begeleiding. We begroeten graag aangepast sporters, mensen met fysieke of geestelijke beperking, race runners, rolstoelgebruikers en mensen met een scootmobiel. Ook iedereen die buiten de grote startgroepen wil blijven kan aan de 2, 5 of 10 km onder begeleiding meedoen.’
Nieuwe wandelroutes
De aanmelding voor de CZ TTM Wandeltocht gaat medio juni van start. Er komen nieuwe routes door samenwerking met abdij Koningshoeven en Natuurmonumenten in Oisterwijk, er blijven ook routes gehandhaafd. Alle wandelingen gaan door het fraaie natuurgebied ten oosten van Tilburg met finish in de Spoorzone, die feestelijk aangekleed gaat worden. Later volgt hierover meer informatie.
Parcours en werkzaamheden
Ingrijpende werkzaamheden in de Gasthuisring betekenen dat op dit moment nog niet duidelijk is of de parcoursopzet van 2018 gehandhaafd kan blijven. ‘We willen hoe dan ook door de Besterd en Veldhoven blijven lopen. Dat is in 2018 uitstekend bevallen. We zijn volop in overleg met de gemeente en de aannemer. We zijn serieus aan het kijken naar oplossingen voor de langere afstanden’, aldus directeur Henk van Doremalen. Wat al wel duidelijk is, is dat ook de CZ Familyrun dit jaar in de richting van het NS-plein zal starten. Dat betekent dat de afstand van de CZ Familyrun ongeveer 2 kilometer gaat worden. Inschrijven voor alle afstanden kan viawww.tilburgtenmiles.nl. Voor de Fujifilm Business Run is er een aparte module die door de ploegleiders kan worden opgevraagd.