Stichting Marathon Tilburg – organisator van de Marathon van Tilburg heeft na goed beraad en overleg met de gemeente, met pijn in het hart besloten de editie 2019 te annuleren.
Redenen zijn de financiële onzekerheden en het geringe aantal aanmeldingen.
Met deze begroting is het niet verantwoord en een te groot risico om dit jaar het loopevenement te organiseren. Mensen die al hebben ingeschreven krijgen hun geld terug. Iedereen ontvangt hierover een nieuwsbrief met informatie. We kijken uit naar een volgende editie!

De Marathon Tilburg is een groot evenement bestaande uit de afstanden: marathon, halve marathon, dit jaar de 10 km, 5 km, Kids run en Mini run.
De organisatie is in handen van de Stichting Marathon Tilburg bestaande uit een 7 koppig bestuur met 7 commissies waarin totaal een 35 vrijwilligers wekelijks vergaderen. Deze vrijwilligers doen alles pro-deo naast hun bestaande baan of studie. De Stichting heeft in 2017 en 2018 een fantastisch evenement neergezet waar Tilburg trots op is.
Door de hoge kosten, zoals beroepsverkeersregelaars, inhuur ambulancediensten, tentendorp, horeca, tijdregistratie en licht/geluid/boog is het niet verstandig deze editie door te laten gaan.
“Met pijn in ons hart maar met opgeheven hoofd en trots op de afgelopen twee edities nemen we dit jaar afscheid van MT2019”, aldus voorzitter Jacques Kusters.
Overige informatie is te vinden op onze website www.marathon-tilburg.nl.
Een diepe buiging voor alle vrijwilligers, partners, sponsoren, lopers, toeschouwers en de stad Tilburg voor het mogelijk maken van editie 2017 en 2018.
Op naar een nieuwe editie, de stichting zal er alles aan doen om editie 2020 mogelijk te maken.

Bestuur Stichting Marathon Tilburg

 

Heb jij je ingeschreven voor Marathon Tilburg 2019?

Er zijn 2 opties:

1. Wil je het inschrijfgeld terug gestort krijgen?
Stuur dan een e-mail met banknummer (IBAN) en naam naar wedstrijdcommissie@marathon-tilburg.nl.
Jouw inschrijfgeld wordt dan zo snel mogelijk overgemaakt.

2. Indien je niet voor 1 mei reageert of het geld niet terug hoeft, doneren wij jouw inschrijfbedrag aan de Johan Stekelenburg Stichting.