Nieuw onderdeel: Villa Pardoes Kids Run

Traditiegetrouw vindt in het eerste weekeinde van september de CZ Tilburg Ten Miles plaats met een breed aanbod van wandel- en looponderdelen, zodat iedereen die dat wil deel kan nemen. Inschrijven kan vanaf vandaag via www.tilburgtenmiles.nl .
Nieuw dit jaar is de Villa Pardoes Kids Run over 750 meter voor kinderen vanaf 4 jaar. Het ochtendprogramma kent starts vanaf de Spoorlaan voor de minirun en vanaf de Willem II-passage tussen d’n Boemel en RAW in de richting van de Spoorlaan voor de afstanden 750 meter tot 5 km. Het middagprogramma, met de 10 km en 10 EM, vertrekt van de Besterdring ter hoogte van het Besterdplein en gaat in de richting van de Veldhovenring en het Wilhelminapark. De Burgemeester Brokxlaan is voor de starts niet meer in gebruik. De altijd sfeervolle finish blijft op de Burg. Brokxlaan nabij de Koepelhal.
Iedereen kan meedoen
De organisatie zet in op een brede deelname. Er is voor elk wat wils, iedereen kan meedoen aan een van de onderdelen. Dat geldt zeker ook voor mensen met een beperking waarvoor 2 of 5 kilometer in een aangepast tempo en in een kleinere groep mogelijk is: de Wever TTM4YOU. Geheel passend in het beleid van de gemeente Tilburg wordt hier de mogelijkheid gegeven om met een fysieke of andere beperking mee te doen aan het grootste, gezelligste en sfeervolste sportevenement van Midden-Brabant. De CZ TTM Wandeltocht door het fraaie natuurgebied aan de oostkant van Tilburg biedt ook mogelijkheden voor mensen met een beperking. Het inschrijven daarvoor gaat medio juni van start.
Programma ochtend
Het loopfeest in Tilburg dat altijd tienduizenden toeschouwers trekt, heeft op zondag 6 september een uitgebreid programma. Het eerste onderdeel om 10.15 uur is de Sterre Minirun (350 meter) voor peuters tot en met 4 jaar die van start gaat vanaf de hoek Spoorlaan – NS plein. Wie daarvoor inschrijft krijgt bij het startbewijs automatisch een coachnummer voor één (verplichte) begeleider. Dat dient zichtbaar te worden gedragen.
Om 10.25 uur gaat de Villa Pardoes Kids Run over 750 meter van start vanaf de Willem II passage, bereikbaar vanaf de Burg. Brokxlaan. Wie als begeleider mee wil lopen dient voor € 2,50 een coachnummer aan te schaffen.
Om 10.40 start de CZ Familyrun over 2 km. Iedereen die mee wil doen moet daarvoor inschrijven. Zonder startnummer is er geen toegang tot het startgebied.
Om 11.00 uur gaat de Cityrun van start met de 5 km wedstrijd voor de jeugd tot en met 16 jaar. 5 minuten later vertrekt de trimloop over 5 km waar iedereen aan deel kan nemen. De route voert door het centrum en de wijk Armhoefse Akkers.
Bij de 2 en 5 km is ook een onderdeel De Wever TTM4YOU met starts om 10.35 en 11.05. Bij die onderdelen krijgen de deelnemers naast hun eigen startnummer een gratis buddynummer voor de begeleider. Als organisatie zorgen we ook voor begeleiding door tempomakers en EHBO.
10 km en 10 EM
De Rabobank Tilburg Ladies Run 10 km gaat om 12.10 uur van start en is uitsluitend bedoeld voor vrouwen. Alle vrouwen, van wereldtopper tot recreant, kunnen aan deze 10 km deelnemen. Met 30.05 liep Lonah Salpeter hier in 2019 een wereldrecord Women Only.
Een kwartier later is de trimloop (voor mannen en vrouwen ) over de 10 km aan de beurt. Nieuw hierbij is dat deze route door de St. Josephstraat naar de Heuvel gaat.
Om 13.45 uur is de eerste start van de CZ Tilburg Ten Miles, om 13.55 uur de tweede. In de eerste startgroep zitten de wedstrijdlopers en iedereen die 10 EM binnen 1 uur en 10 minuten kan lopen. In de tweede groep, in de startvakken B en C, zitten de overige deelnemers.
Uiteraard is het hele programma weer omgeven met orkestjes en straatversieringen. Tilburg laat zich altijd van zijn beste kant zien!
Tot en met 31 maart is er een speciale aanbieding om voordelig in te schrijven. Daarna gaat het inschrijftarief in stapjes omhoog. Wie zijn of haar naam op het startnummer wil hebben moet uiterlijk 9 augustus hebben ingeschreven. Het startnummer met toebehoren wordt dan ook thuisgestuurd.