Op vrijdag 7 juni barst het spektakel los. Het G-Sportweekend Amarant, een 3 daags sportevent, wordt gehouden op het terrein van Amarant, aan de Bredaseweg 570 in Tilburg van vrijdag 7 t/m zondag 9 juni. 

Zo’n 300 vrijwilligers en 82 partners, waaronder Amarant, Gemeente Tilburg en Drukkerij Groels maken dit evenement mogelijk. De toegang tot het evenementen terrein/ Rabobank stadion is gratis. Voor de achtste maal wordt het Fun Experts Open NK Mascotte georganiseerd op zaterdag 8 juni. Deze wedstrijd is speciaal voor diverse mascottes van winkelcentrums, voetbalverenigingen etc uit Nederland en België. 

G-Sportweekend Amarant

Stichting Samen Sporten Tilburg organiseert samen met zwemvereniging DIO, KVTilburg (korfbalvereniging Tilburg), Stichting HandiCAP en Jeroen Verhoeven en AV Attila het G-Sportweekend Amarant. In totaal zullen er 8 sportevents worden georganiseerd verdeelt over het terrein van Amarant.

Zeven voetbaltoernooien

Het grootste voetbalevent van Nederland voor mensen met én zonder beperking bestaat uit zeven verschillende toernooien. Ruim 600 voetballers uit binnen- en buitenland gaan met elkaar de strijd aan om die felbegeerde bekers. Het G-voetbalweekend telt zeven toernooien verdeeld over drie dagen:

– Vrijdag 7 juni : 11e Tilburgse carnavals voetbaltoernooi (18.30-22.00 uur)

– Vrijdag 7 juni : 2e Amarant Personeels voetbaltoernooi (18.30-22.00 uur)    

– Vrijdag 7 juni : 2e Bedrijven voetbaltoernooi (18.15-22.00 uur)
– Zaterdag 8 juni   : 17e Int. G-pupillen voetbaltoernooi (10.00-17.00 uur)
– Zaterdag 8 juni   : 18e Mix integratie voetbaltoernooi (18.00-22.00 uur)
– Zondag 9 juni  : 26e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi (9.00-18.00 uur)
– Zondag 9 juni : 14e Wim Groels sr. voetbaltoernooi (9.00-18.00 uur)

Darten 

Zaterdag 8 juni vindt er op het Amarant terrein het 2e G-darts koppeltoernooi plaats.

Tijdens dit toernooi bestaat het koppel minimaal uit 1 G-darter of dartster. Zo spelen we allemaal gezellig samen, waarin het G-darten voorop staat. Voor meer informatie en of deelname mail naar: darts@g-sportweekend.nl.

Paardrijden

Stichting HandiCAP is een zorgmanege welke als doel heeft om mensen met een enkel- of meervoudige beperking het plezier van het paardrijden te geven. Dit paardrijden heeft een enorme toegevoegde waarde voor onze ruiters. Op motorisch, psychisch, sociaal en recreatief gebied worden allerlei doelen bereikt, maar daarnaast is het uiteraard ook een ontspannende en plezierige bezigheid. Met pinksteren zal men op zaterdag en zondag de kunsten van de ruiters laten zien. Op zaterdagochtend zal er een honden-behendigheidswedstrijd zijn, gevolgd door de F-proeven van onze paarden. De zondag staat geheel in het teken van het opvoeren van sprookjes te paard. Beide dagen beginnen we om 9.30 uur en eindigen we 16.30 uur.

Atletiek

Atletiekvereniging Attila en de Warandeloop Tilburg werken mee aan het G-Sportweekend Amarant. Op zaterdag 8 juni kun je deelnemen aan de volgende onderdelen: Driekamp (10.00-11.30u) (40 m, kogel, 750 hardlopen) en tussen 13.00 en 14.00 uur zullen de finales van de driekamp zijn.

Wandeltocht

Op zaterdag 8 juni kun je tussen 13.30 en 14.30 uur starten aan een wandeltocht van  2,5 of 5 KM dwars door het gebied van Stadsbos013. 

Hardlopen

Ook op zaterdag zullen er twee afstanden hardlopen worden georganiseerd. Iedereen kan en mag daaraan deelnemen. Er zijn een tweetal afstanden, te weten 750 en 1500 meter (over het terrein van Amarant) Aanvang 14.45-15.00 uur en het inschrijfgeld bedraagt 2 euro.

Zwemmen

Het 2e Zwem event op zaterdag 8 juni en ook dit jaar doet zwemvereniging DIO voor de 2e keer mee aan het G-sportweekend Amarant en zetten zij hun beste beentje voor om mensen met een beperking een sportieve en leuke dag te bezorgen. Het 2e Zwem event bestaat uit een zwemparcours in het zwembad van Amarant en zwemwedstrijden. Aanvang 13.15 tot 16.00 uur.

Belevingsmarkt

Zwemvereniging DIO en Stichting Erbij organiseren ook op zaterdag een leuke belevingsmarkt die in de sportzaal van Amarant plaats vindt. Aanvang 10.00 uur tot 16.00 uur.

Hier kun je ervaring opdoen door o.a. te voelen, ruiken en proeven en krijg je bijzondere foto’s te zien waarbij je mag vertellen wat je ziet. Met een koptelefoon op geluiden horen en benoemen/herkennen is een andere activiteit. Daarnaast kun je gebruik maken van de trampoline, darkroom, disco lounge, windtunnel en parachute.  Kortom: beste spannend en iedereen kan hier aan mee doen.

Behendigheids- en balspellen, de Toren van Pisa, Puzzelen en de Zenuwspiraal maken onze activiteiten in de sportzaal compleet. 

Korfbal

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni worden er verschillende korfbal activiteiten georganiseerd op het terrein van Amarant. Zaterdag 8 juni staat in het teken van het 2e G-korfbal event. Men organiseert een Mono korfbaltoernooi met verschillende G- korfbalteams uit Nederland en België. Op zondag 9 juni is het 2e MIX integratie Korfbal event. Voor meer informatie of deelname mail naar: g-korfbal@kvtilburg.nl;

Prominenten    

Diverse prominenten, zoals Johan Vlemmix, Ellen Swartjes, Michael Humblé, Wesley en Johnny Purple zullen er deze editie van het G-Sportweekend Amarant weer een feestje van maken. Diverse topsporters zullen ook een bezoekje brengen aan de diverse sportevents. Zo zal onder andere Inge de Bruijn een bezoekje brengen aan het zwem event op zaterdag 8 juni.

Tevens kunnen de bezoekers, ook op deze dag, gebruik maken van het Mora kidsdorp. Daar kan men  deelnemen aan  verschillende nevenactiviteiten zoals penalty schieten, op de stropdas schieten, voetbaldarts, springen op het luchtkussen of stormbaan,  fotoshoot met vele mascottes en diverse andere activiteiten. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het PLUS IJsselstein Holland House.

Deelname

Voetbal:

Inschrijven kan alleen nog voor het 18e Mix integratie voetbaltoernooi op zaterdagavond 8 juni via www.g-sportweekend.nl, onder het kopje inschrijvingen. Geef je individueel en/of samen met je vrienden op. Wees er snel bij want vol=vol! Alle andere toernooien zitten bomvol. 

Wandelen, Mix korfbal event en Hardlopen: U kunt zich hiervoor nog aanmelden via de website.

We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen. De toegang is gratis