TILBURG – Op zaterdag 8 en zondag 9 juni stond in zwembad Drieburcht de Brabantse Minioren Finale op de rol. Dit is het Brabantse Kampioenschap voor zwemmers tot twaalf jaar. Aan dit kampioenschap deden maar liefst 30 verenigingen mee. De Tilburgse zwemvereniging TRB-RES verscheen elf keer op het podium, waarvan zes medailles voor Elske van der Ven.

Om deel te nemen aan de finale wordt er gekeken naar de resultaten tijdens het Miniorencircuit, 5 rondes, in de regio. Aan de hand daarvan worden de snelste zwemmers/sters uit de verschillende leeftijdsgroepen uitgenodigd voor de finale. Namens TRB-RES verschenen er twaalf kinderen aan de start, waarvan verschillende met medaillekansen.    

Elske van der Ven verdedigde met succes haar titel op de 200 meter wisselslag en mag zich weer een jaar Brabants Kampioen noemen op deze afstand. Bovendien won ze ook overtuigend goud op de vrijeslag (400 m) en vlinderslag (100 m). Op de vrije slag (100 m) zorgde 0,07 seconden ervoor dat Van der Ven op de tweede plek eindigde. Ze wist daarnaast brons te winnen op de rugslag (100 m) en schoolslag (100 m).

Namens TRB-RES vielen ook Marith Ewijk (1x goud, 1x zilver en 2x brons) en Marit Libregts (1x brons vrije slag) in de prijzen. Het seizoen wordt afgesloten met een Jaargangfinale, die eind juni plaatsvindt. Aan deze finale mogen de snelste 24 zwemmers van Nederland meedoen, waar zowel Elske van der Ven als Marith Ewijk en Marit Libregts deel van uitmaken. 

Door: Niels Verzijlberg / @NVerzijlberg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: