De traditionele seizoensopening vond ook dit jaar weer op sportpark De Alsie in Diessen plaats. Na eerder in de ochtend al een training te hebben ondergaan, trapten de Tricolores onder de tropische temperatuur van 34 graden om klokslag vier uur af voor het duel tegen de Diessense selectie.

Bij de selectie van Willem II ontbrak de geblesseerde Pol Llonch, Atakan Akkaynak en Justin Ogenia en de nog vakantie vierende Marios Vrousai, Vangelis Pavlides en Michael Woud. De selectie werd met een aantal jeugdspelers aangevuld. Nieuwkomers Che Nunnely en Mats Köhlert begonnen op de bank. Vanwege de hitte werd er viermaal twintig minuten gevoetbald.

Moeite met scoren
In het eerste deel van de wedstrijd had Willem II vanzelfsprekend een veldoverwicht maar had het moeite om de score open te breken. Damil Dankerlui was na een steekpass dichtbij maar stuitte op de keeper. Even later kopte Karim Coulibaly over en werd een afstandsschot van Daniel Crowley op uitstekende wijze door keeper Siem van Doormaal gekeerd. Nadat een schot van Dylan Ryan op de paal uiteen spatte, was het uiteindeljk Crowley die vanuit een vrije trap met een schot in de linkerhoek de score open brak, 0-1. Daarna werd een schot van McGarry nog van de lijn gehaald, maar werd er niet meer gescoord. Na 40 minuten werden de spelers gewisseld en kwam een nieuw elftal binnen de lijnen.

Nieuwe buitenspelers maken het verschil
Direct na de rust lieten de nieuwe buitenspelers Köhlert en Nunnely hun kwaliteiten zien. Op aangeven van Nunnely tikte Köhlert de 0-2 binnen. Na een demarrage scoorde Köhlert ook de volgende treffer, 0-3. Daarna was Nunnely aan de beurt om de 0-4 op het scorebord te brengen. In het vervolg van de wedstrijd bleven zij dreigend maar werd er niet meer gescoord.

Opstelling eerste helft: Wellenreuther, McGarry, Peters, Van den Bogert, Ryan, Spijkers, Zuijderwijk, Saddiki, Dankerlui, Crowley en Coulibaly.

Opstelling tweede helft: Van den Berg, Lewis, Heerkens, Meißner, van Berkel, Yamaguchi, Spieringhs, Nunnely, Crowley (Saddiki)  Regouin en Köhlert.

Door: Enrico van den Elshout.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken.