Tilburg, 6 maart – In IJssportcentrum Tilburg werd gisteren de finale gespeeld om de nationale ijshockeytitel. HIJS Hokij Den Haag en Devils Nijmegen gingen de strijd met elkaar aan, waarna de Devils zich na een 7-4 overwinning landskampioen mochten noemen. Vanwege eerdere incidenten tussen Haagse en Nijmeegse supporters werd voor Tilburg als neutraal strijdtoneel gekozen.

Als echte ijshockeystad was de keuze voor Tilburg een voor de hand liggende, aldus Rob van Rijswijk, directeur van de Nederlandse IJshockeybond. Niet alleen de ervaring met het organiseren van dergelijke wedstrijden gaf de doorslag, maar ook het feit dat er een scheidingswand tussen de tribunes geplaatst kan worden. Achteraf bleken alle voorzorgsmaatregelen overigens helemaal niet nodig.

Triviaal
Niet alleen als speelstad speelde Tilburg een hoofdrol bij deze wedstrijd. Oud-burgemeester en tevens voorzitter van de Nederlandse IJshockeybond Ruud Vreeman overhandigde de kampioensbeker aan … Levi Houkes, oud-speler van Tilburg Trappers.

BeNeLeague
Komend week-end starten de play-offs van de BeNeLeague, een competitie waaraan zowel Nederlandse als Belgische teams meedoen. Ook het beloftenteam van Tilburg Trappers komt hierin uit. Het eerste team speelt zoals bekend in de Duitse Oberliga.