In een zonovergoten Moergestel wist debutante Maartje Kusters (AC Attila) de eerste wegwedstrijd van het Global-e wegcircuit op haar naam te schrijven. Bij de mannen werd Rick Hartogs overtuigend winnaar in 30:13, vóór Lauran Beijens van Tilburg Road Runners.

Nadat de favoriet bij de 10 km dames, Sara van Grunsven, besloot om halverwege de race te switchen naar de 5 kilometer, lag de weg vrij voor debutante Maartje Kusters. Totaal onverwacht greep zij de overwinning in 37 minuten en 29 seconden. De 21-jarige Maartje is pas één maand lid van de Milagroep van Attila in Tilburg en was zelf erg verbaasd over het verloop van de wedstrijd: ‘Het ging zo makkelijk dat ik op het acht kilometerpunt nog gezellig aan het praten was met mijn toevallige metgezel.’

Op het sportcomplex van Roef vond alweer de 17e editie van de Rico Salvettiloop plaats. Met afstanden als de 5, 10 en 15 km was er voor elke hardloper wat wils. De 10 km KNAU-wedstrijd maakt deel uit van het Global-e wegcircuit. Wegens onderhoud aan het traditionele vertrekpunt werd voor de start uitgeweken naar een oud romeins “Via”-pad, achter het complex. Met rondjes van telkens 5 km was voor het publiek volop genieten van het rennend aanstormend talent en routiniers uit de regio.

Meer uitslagen vind je op: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019022413338

Door: Mariëtte van der Meijden

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: