De Kraacht Kup is volgens handbalvereniging White Demons: ‘een toernooi overgoten met een fikse dosis Brabantse gezelligheid’. Afgelopen weekend werd dit evenement voor de 12e keer georganiseerd. Teams uit heel Nederland en van alle niveaus waren naar Sportpark ‘De Rauwbraken’ in Berkel-Enschot afgereisd voor een potje 7-handbal met shoot-outs of beachhandbal.

130 teams, 550 wedstrijden, 14 velden.
Ga er maar aan staan. Op zaterdag speelde de jeugd (F tot en met B) en later startte het spectaculaire beachhandbal  (4 tegen 4 en een score met pirouette telt dubbel). Op zondag was het tijd voor de senioren. Speciaal voor dit toernooi was een tentenkamp ingericht voor de overnachting, maar toch kozen sommige deelnemers voor de luxe van een hotel in de omgeving.

Op de schop
Sportpark ‘De Rauwbraken’ wordt komende maanden gerenoveerd. Er komen twee nieuwe ‘harde’ velden, kunstgrasvelden voor korfbal en een professioneel aangelegd beachtterrein. Hierop zal niet alleen beachhandbal gespeeld worden maar bijvoorbeeld ook beachvolleybal en beachsoccer. Aanstaande maandag starten de werkzaamheden en half augustus moet het klaar zijn.

Door: Theo van Etten

BERKEL - ENSCHOT - White Demons Kraagtcup. 25-06-2017. Handbal.

BERKEL – ENSCHOT – White Demons Kraacht Kup. 25-06-2017. Handbal.