10 maart – Onvoorspelbaar, wisselvallig en winderig, dat waren de belangrijkste kenmerken van de vierde AttilaRun. Nadat de City Pier City loop al werd afgelast vanwege de straffe wind, vroeg ook de organisatie van de AttilaRun vooraf om begrip van de lopers. Mocht het Tilburgse weer daar aanleiding toe geven, dan zou de 30 en misschien ook wel de 20 kilometer gestaakt moeten worden.

En uiteindelijk gebeurde dat ook. Hoewel de snellere lopers de finish haalden, werd een tijdlimiet gesteld. Hierdoor kon een deel van de lopers hun wedstrijd niet afmaken. Ondertussen werd de 10 kilometer vrouwenwedstrijd een prooi voor de Drunense atlete Ciska Hensen. Net als twee weken geleden bij de Rico Salvettiloop was de 45-plusser alle jongere vrouwen te snel af.

30 van Tilburg
De Attilarun is de opvolger van ‘de 30 van Tilburg’, een 30 kilometerloop. Sinds 2016 is het programma en de naam aangepast. De hoofdonderdelen van de AttilaRun zijn de 10, 20 en 30 kilometer, waarvan de 10 kilometer deel uitmaakt van het Global-e Wegcircuit. Het parcours is een ronde van 10 kilometer die via Goirle in een grote lus weer eindigt bij de atletiekbaan van Attila.

Urban Run
Voor de tweede keer in successie werd ook de Urban Run Stappegoor gelopen. De deelnemers van deze ‘fun run’ maakten al hardlopend kennis met de interieurs van onder andere het Koning Willem II stadion, Euroscoop, Sportcity en Wilkin Sports.

Door: Theo van Etten