GOIRLE – Op tweede pinksterdag stond de negende editie van Streetrace Goirle op de rol. Zowel jong als oud reden op mountainbikes door het centrum van Goirle. Streetracevoorzitter Erwin Rings spreekt van de beste editie tot nu toe. En hij is niet de enige die zo over deze editie dacht. 

Dit jaar stonden er enkele veranderingen op de rol. Vanwege de enorme groei qua toeschouwers besloot de organisatie om het hart van de streetrace te verplaatsen naar het Oranjeplein, de voortuin van de gemeente. „Dat was een schot in de roos. Als je kijkt naar de publieke belangstelling dan hadden we dat nooit kwijt gekund op de oude hoofdlocatie. Daarnaast is het natuurlijk prachtig dat we zoveel steun van de gemeente krijgen en dat het gemeentehuis diende als inschrijfbureau en ontvangstruimte. Het was precies zoals wij het voor ogen hadden.”

Naast de verplaatsing van de locatie richtte de organisatie zich ook meer op entertainment. „Op het einde van de dag bleven de mensen ondanks een kleine regenbui om naar het optreden van John West te kijken. Toen de regen voorbij was en Tino Martin op het podium verscheen was het een groot gekkenhuis. Er is bewust voor zulke groten namen gekozen omdat ik weet dat het volk warmloopt voor de combinatie sport en entertainment”, aldus Rings.

Ongeveer 300 deelnemers, waaronder 37 ex-profs, reden op ATB’s dwars door Goirle. Zandstroken, kunstmatige hindernissen, over stoepen en langs terrassen. Het zat allemaal in dit parcours. In een juryrapport van de KNWU kreeg de organisatie te horen dat er geen fouten in het parcours zaten. „Dat is natuurlijk fanatisch om te horen. Daarnaast ontzettend veel complimenten gehad van de gemeenten en sponsoren. Sommige ex-profs hebben al laten weten dat volgend jaar deze race weer hoog op hun lijstje staat.”

Volgend jaar staat alweer de tiende editie op de rol. Na afloop van de wedstrijden was de organisatie al aan het kijken op welke punten zij het evenement kunnen perfectioneren aldus Erwin Rings. „Het gaat niet makkelijk worden om deze editie te overtreffen. Het parcours kunnen we nauwelijks verbeteren want dat is al van topniveau. Maar in de vorm van randgebeuren zoals foodtrucks en entertainment liggen er nog genoeg mogelijkheden om de streetrace naar een hoger niveau te tillen.”

Door: Niels Verzijlberg / @NVerzijlberg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: