Met de versoepeling van een aantal corona maatregelen mogen wij als wandelsportvereniging Hart van Brabant weer een vervolg geven aan onze, in november gestarte, serie winterwandelingen, die in december en januari weer een halt werden toegeroepen! Het is voor het 60e jaar  dat wij deze serie tochten organiseren. Men start weer vanaf café Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan 2 in Tilburg voor afstanden van  5 –15 – 25 of 35 kilometer. De starttijd voor de 35 km. is  9.00 uur. De overige afstanden kunnen starten vanaf  9.15 uur tot 11.00 uur.  Alle deelnemers dienen zich voor 17.00 uur af te hebben gemeld. Men is vrij in kiezen van de afstand die men wil lopen. Met de huidige corona maatregelen is het verplicht bij binnenkomst start en rust gelegenheden uw QR code te tonen. Ook geldt er een maatregel voor mondkapjes.  Ons verzoek is wel niet allemaal gelijk van start te willen gaan om 9.00 uur, dit ivb de 1,5 meter afstand die bewaard moet blijven.  

De afstanden gaan per tocht een andere richting in van de omgeving van Tilburg en bevatten veelal de bosrijke omgeving van de streek alle parcoursen zijn bepijld en worden ook op papier aangeleverd. Op de routes van de 35 km. zijn 3 wagenrusten plus een café rust. De 25 km. routes ia voorzien van 2 café rusten en de 15 km. heeft 1 rustgelegenheid. Men gaat met deze tocht richting het zuiden, met parcoursen door Stadsbos 013: Oude Warande, Blaak plantsoen,  naar de Regte Heide. De 15 km. zit hier op het verste punt. De 25 km. lopers gaan dan richting Riel voor hun 2e rustgelegenheid. Met de 35 km. gaat men zelfs DE GENS over en heeft men traditiegetrouw rust bij Radio Paloma in Aarle. Deze komen via het bosrijke Riels Hoefke terug naar Tilburg. Daar sluiten de 25 en 15 km. lopers dan weer bij aan. Via het bosrijke: Vredelust en een ander gedeelte van de Oude Warande, loopt men weer na de finish. De 5 km. lopers hebben een aparte route  die ook iedere keer bosrijk is. Aan alle parcoursen zijn weer een aantal nieuwe stukken aangebracht. Ook met wat minder goed weer zijn alle afstanden uitgezet op goede te belopen paden, Met een paar stevige schoenen en een warme muts en handschoenen moeten de afstanden geen probleem opleveren. Het blijft natuurlijk nog steeds winter.

Op de site www.wsv-hartvanbrabant.nl vindt u alle info over de inschrijfgelden en aanmeldingsmogelijkheden. Telefonische info: Ad Leermakers 0416  362858. Zien wij u ook, tot zondag 13 februari dan.! De laatste tocht van deze serie is op 6 maart.  WSV Hart van Brabant