Kruikenstad, 2 maart 2019 – Traditioneel start exact om 11.11 uur voor hardlopers het carnaval met de jaarlijkse Kruikenloop. Dit jaar vieren wij een lustrum: 3 x 11 = 33 jaar Kruikenloop.

De loop is al jaren een vaste en bekende traditie in onze Kruikenstad, vaak als tussenstop onderweg naar D’n Inhaol van onze Stadsprins. De organisatie is vanaf het prille begin in handen van Tilburg Road Runners en SARTO. Was de hoofdwedstrijd bij het ontstaan in 1986 nog een 20 kilometer wedstrijd, later werd deze afstand teruggebracht naar een 15 kilometer wegwedstrijd.

Het hoofdnummer is de 15 km loop, onderdeel van het Global-e wegcircuit Midden-Brabant. Aan deze wedstrijd mag iedereen deelnemen, wedstrijdatleet en recreant. Daarnaast zijn er ook lopen over 5 km, 10 km en een jeugdloop over 1.111m. Alle deelnemers krijgen vanwege de 33-jarige jubileum editie, een leuke en functionele herinnering.

Prijzen voor mooist verklede lopers
Voor de deelnemer die het mooist, opvallendst of meest ludiek verkleed is wordt een bokaal en prijs beschikbaar gesteld door Rico Cars uit Kaatsheuvel. Dit jaar is er ook een bokaal en prijs voor leukste/mooiste groep (2 of meer personen). De drie best verklede kinderen van de jeugdloop krijgen ook een leuke prijs.

Bron: Tilburg Road Runners