Beter weer hadden ze zich niet kunnen wensen, de deelnemers en organisatie van het jaarlijkse Vakantietoernooi Veldvoetbal. Op 3 en 4 mei kwamen in totaal iets meer dan 1000 basisschoolleerlingen van 40 basisscholen in actie bij drie voetbalverenigingen: Sc ’t Zand, vv Zigo en OVC ’26. Dit waren meer deelnemers dan 3 jaar terug. Het was de eerste keer sinds corona dat het toernooi weer door kon gaan en zowel organisatie als deelnemers genoten hier zichtbaar van.

Prijzen
Alle deelnemende teams, van jong tot oud, speelden poulewedstrijden die op één dag plaatsvonden. De winnaar van de poule kreeg een beker. Daarnaast werd er per poule gestreden om de PVKT (Positief Voetbalklimaat Tilburg) Fair Play prijs. Basisscholen D’n Hazennest en Franciscus wonnen de KNVB poules en mogen deze maand deelnemen aan de Regiofinale van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi in district Zuid 1.Naast het toernooi was er ook een demonstratie van Voetbalschool 2 Fast, onder leiding van Tilburger Nelson de Kok. Op deze manier konden de deelnemers extra werken aan hun voetbaltechniek.

Naast het toernooi was er ook een demonstratie van Voetbalschool 2 Fast, onder leiding van Tilburger Nelson de Kok. Op deze manier konden de deelnemers extra werken aan hun voetbaltechniek.

Vrijwilliger in het zonnetje
De vakantietoernooien kunnen niet zonder vrijwilligers. Cees Maas is al 30 jaar vrijwilliger bij het Vakantietoernooi Veldvoetbal bij VV Zigo. Hij is sinds 1992 al actief betrokken bij het toernooi. Daarvoor is hij zelfs ooit scheidsrechter geweest, in de jaren ’60/’70, tijdens de finale van het schooltoernooi dat toen plaatsvond in het Koning Willem II Stadion. Dit was de voorloper van het Vakantietoernooi. Inmiddels is Cees al jarenlang coördinator voor het Vakantietoernooi bij zijn club. “Alles wordt door Cees altijd tot in de puntjes voorbereid en hij denkt overal aan. Ook zijn broer Walter helpt al jaren mee”, aldus projectleider Vakantietoernooien Sylvia van Trier- Berens. Op 4 mei werd hij tijdens de prijsuitreiking in het zonnetje gezet en kreeg hij een welverdiende beker overhandigd.

Vakantietoernooien
Vakantietoernooien is een unieke competitie tussen basisscholen, georganiseerd door Gemeente Tilburg. Gedurende het schooljaar worden er diverse toernooien georganiseerd voor de basisscholen, in samenwerking met de sportverenigingen en onderwijsinstellingen. Elk jaar komen er andere sporten aan bod, denk aan basketbal, zwemmen, voetbal en hockey. Op deze manier maken leerlingen in schoolverband kennis met diverse sporten en ’Fair Play’. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker in beweging tijdens de vakantie.

Bron; Gemeente Tilburg.