Op zondag 1 september vindt vanaf de Lind in Oisterwijk de eerste editie van Brabants Mooiste plaats, “de mooiste wielertocht van zuid Nederland”– aldus de organisatie.
Stichting Brabants Mooiste is een initiatief van zes fietsvrienden uit Oisterwijk. Samen met 50 vrijwilligers wordt hard gewerkt om op 1 september een prachtig fietsevenement neer te zetten. 

Prachtige routes
De twee routes van 70 en 110 km slingeren vanuit “de Parel in ’t groen” door bossen en heide, langs vennen en duinen, kastelen, kloosters en authentieke dorpen. “De omgeving van Oisterwijk is zo veelzijdig, wij dachten dan ook: waarom combineren we dat niet met de bourgondische, Brabantse gezelligheid? We maken er een Brabants feestje van!”

Ladies Ride
Leden van de onlangs gehuldigde Wielerclub van het jaar, Velocity Ladies Eindhoven, staan aan de start van de Ladies Ride van Brabants Mooiste. Alle vrouwelijke deelnemers kunnen hier bij aansluiten om 10.00 uur.

Perfecte verzorging
Technische ondersteuning, perfect verzorgde catering bij de pauzeplek met onder meer vers belegde broodjes en aan de finish in Oisterwijk wordt door de hostessen een streekbiertje aangeboden. De food trucks, de keus uit de tientallen Brabantse bieren en muzikaal entertainment nodigt de deelnemers uit om gezellig na te praten over de sportieve prestaties.

Clinic met Puck Moonen
Als echte Brabantse ging profrenster Puck Moonen meteen in op het verzoek van de organisatie om een clinic te verzorgen voor tien deelnemers van deze toertocht. “Brabants Mooiste gaat dwars door mijn trainingsgebied en over mijn favoriete wegen!”, reageerde Puck Moonen enthousiast. Deelnemers kunnen kans maken door mee te doen aan de Brabants Fitste Verkiezing die op het finishplein gehouden wordt.

© Foto’s: Stichting Brabants mooiste.