Tilburg 13 maart 2016,

Vandaag vond bij Attila de eerste AttilaRun plaats, de loop die we tot vorig jaar kenden als de 30 van Tilburg. Het was een stralend zonnige dag, met wel een gemeen koude wind erbij. De organisatie kon een totaal van 388 inschrijvingen noteren, en er was ook gezellig veel publiek op het zonovergoten terras van Attila.

Het programma begon met de 600 meter voor kinderen t/m 7 jaar die samen met hun papa of mama liepen. Tot plezier van het publiek waren er heel kleine dreumesen bij die dapper hun anderhalve ronde volbrachten. Winnares bij de jongens werd Julian Peter van TRR, bij de meisjes Esther van Os van Attila.

De 1000 meter voor de 8- en 9-jarigen werd bij de jongens gewonnen door Mette van der Schoot, en bij meisjes door Lotte Aerts van Generaal Michaelis uit Best.

Ook de 10- t/m 12-jarigen liepen een 1000 meter op de baan. Hier wonnen Milan Watzeels van Attila in 3.23 en Anne de Jong van Atledo in 3.32.

De laatste afstand op de baan was de Engelse mijl (1609m) voor jong en oud, waar de jeugd van Attila de hoofdprijzen won: Zep Couwenberg in 5.17 en Lotte de Grauw in 6.21.

De 10 kilometer wedstrijd, met een nieuw parcours in het gebied tussen Tilburg en Goirle, werd een prooi voor Marco Keijsers van Scorpio die een sterke tijd van 33.25 liep. Na afloop vertelde hij dat hij maar weinig last van de koude wind had gehad, en dat hij het een gezellig parcours vond met veel publiek langs de kant. Kijk, dat is mooi om te horen. Bij de vrouwen kwam Sanne Louer van Attila met een tijd van 41.46 als winnares uit de bus.
Verder zagen we de 79-jarige Jan Weijnen van TRR over de finish van de 10 km komen. Volgende week loopt hij de halve marathon in Drunen. “Ik hoop dat ik daar voor donker binnen ben!” zei hij.

Tenslotte natuurlijk de 30 km. Deze bestaat voortaan uit een ronde van 10 km plus een ronde van 20 km. Er waren op deze afstand maar liefst 191 inschrijvingen. Zoals verwacht bleek de 47-jarige Patrick Kwist van Rotterdam Atletiek de snelste, zijn tijd was 1.46.34. Ook Paul Visser van TRR kwam sterk voor de dag met 1.48.37.

Bij de vrouwen ging de hoofdprijs ook naar de favoriet: de 37-jarige Ingrid Versteegh van Sprint uit Breda, Nederlands kampioene 35+ op de halve marathon, won met overmacht deze 30 km in een tijd van 1.56.54. Ingrid was na afloop erg tevreden: “Ik wilde graag 4 minuten per km lopen en dat is ruimschoots gelukt. Dit was voor mij een goede voorbereiding op de marathon van Rotterdam, waar ik mijn pr van 2.49 hoog graag wil verbeteren. Ik vond het hier in Tilburg een mooi parcours met lekker lange rechte stukken. Alleen het gedeelte langs Hilvaria vond ik saai,” aldus de winnares, die verder de verzorgingsposten heel goed vond.

Alles bij elkaar was dit sportieve evenement, waarmee de lente van 2016 van start ging, zeer geslaagd. In het clubhuis, op de baan en op het parcours waren tientallen vrijwilligers van Attila actief om de AttilaRun te doen slagen. Zij allemaal, en ook de organisatie, verdienen een grote pluim !

Klik hier voor de volledige uitslagen.

door Michel van Eijkelenburg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken,