Op zondag 6 maart zal in Moergestel precies om 11. 00 uur voor de vijftiende maal het startschot klinken voor de Rico Salvettiloop over een afstand van 5, 10 en 15 kilometer. De wedstrijd over de 10 kilometer maakt ook dit jaar deel uit van het Global–e wegcircuit Midden Brabant en zal daardoor ook een groot aantal KNAU wedstrijdatleten trekken.

Het parcours gaat zoals gewoonlijk weer door de bossen van Oisterwijk en Moergestel en is bijna geheel verhard. En ook dit jaar leidt het weer over het rustieke terrein van “De Hondsberg”. De Rico Salvettiloop is een prima mogelijkheid om te peilen hoe het met de conditie gesteld is na een periode van wellicht wat relatieve rust in deze winterse periode. En voor de KNAU- wedstrijdatleten is het weer een mogelijkheid om op de tien kilometer een goede uitgangspositie te veroveren voor het klassement in het Global-e wegcircuit. De Rico Salvettiloop is ook dit jaar een van de eerste in een lange reeks wedstrijden die onderdeel zijn van dit Global-e klassement.
Er bestaat dus de mogelijkheid om uit drie afstanden te kiezen nl. 5, 10 en 15 kilometer. Maar zoals gezegd; de wedstrijdlopers van het Global-e wegcircuit zullen alleen kunnen starten op de 10 kilometer. Maar ook voor de puur recreatieve loper, die prestaties niet als belangrijkste doel heeft, biedt de Rico Salvettiloop een prima mogelijkheid om sportief bezig te zijn.
Ook dit jaar worden alle lopers elektronisch geregistreerd d.m.v. een klein kaartje dat aan de schoen bevestigd wordt. Doordat men zowel bij start als bij finish gescand wordt, beschikt iedere loper na afloop over de zuivere looptijd.
De start is ook dit jaar weer op het Roefterrein, Stokeind 13 te Moergestel. Er zijn daar volop kleedruimtes en douches aanwezig. Op de voortreffelijke internetpagina ricosalvettiloop.inoisterwijk.nl kan men volop informatie vinden over o.a. bereikbaarheid van het startterrein en alles wat men nog meer zou willen weten. Kort na afloop zullen de uitslagen op dezelfde internetpagina verschijnen. Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving € 6.-, en bij na-inschrijving € 8.-. Voorinschrijven is mogelijk tot 1 maart op www.inschrijven.nl ook te bereiken via onze eigen website.
Na afloop is er voor iedere loper sportdrank en wordt er een herinnering uitgereikt. Daarnaast zijn er prijzen voor zowel de snelste man als vrouw op de drie afstanden.
De organisatie gaat er van uit dat ze ook dit jaar er in zal slagen van dit winterse loopfestijn een bijzondere, sportieve gebeurtenis te maken.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;