Op zondag 24 januari organisatie AV Spiridon voor de 26e keer de Global-e Spiridoncross. De start van deze crossloop vindt plaats achter het clubgebouw van AV Spiridon in Rijen. Het parcours gaat gedeeltelijk over het terrein nabij de atletiekbaan. De grote ronde gaat over bospaden door de boswachterij Dorst. In het parcours zijn diverse heuvels opgenomen.
Er worden zo’n 350 deelnemers verwacht aan de start van de Global-e Spiridoncross.

Het programma start om 10.00 uur met wedstrijdlopen voor de diverse jeugdcategorieën.
Om 12.00 uur gaan de vrouwen van start voor 4050, 5900 of 7750 meter. Aan deze loop mag iedereen deelnemen.
De mannen starten om 12.45 uur. Zij kunnen kiezen uit 5650, 7925 of 10200 meter.

De wedstrijd maakt onderdeel uit van het regionale crosscircuit Midden-Brabant.
Voor alle deelnemers ligt bij de finish een bon voor soep of snoep klaar.
Deelnemers kunnen na afloop via de uitslagenpagina op internet een certificaat downloaden en hun finishvideo bekijken. Daarnaast zijn er medailles voor de nummers 1 t/m 3 bij de wedstrijdcategorieën van de Atletiekunie.

Met korting inschrijven is mogelijk t/m maandag 18 januari. Dit kan via de website www.spiridoncross.nl. Daarna is het uitsluitend nog mogelijk om op zondag 24 januari in te schrijven. Dat kan vanaf 9.30 uur in het clubgebouw van AV Spiridon.
Parkeren is mogelijk bij het clubgebouw (locatie: Vijf Eiken 6 in Rijen). In het clubgebouw is kleed- en douchegelegenheid aanwezig. Ook dicht bij de start is kleedgelegenheid en catering aanwezig.

Meer informatie over de Global-e Spiridoncross is te vinden op de website www.spiridoncross.nl.